Більше тисячі дерев в дитячих освітніх закладів - аварійні

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
28.02.2017 · 10:56 · переглядів - 998

Директор КП "Зеленгосп" Володимир Шаповалов під час засідання апаратної наради при міському голові розповів доцільність та необхідність проведення омолоджувальної відрізки та знесення аварійних дерев

Більше тисячі дерев в дитячих освітніх закладів - аварійні

За його словами лише в дитячих освітніх закладах 1200 дерев, які мають бути обрізані чи знесені. За минулий рік, на території дитячих садочків та шкіл було проведено омолоджувальну обрізку однієї тисячі дерев.

Доцільність та необхідність проведення омолоджувальної обрізки дерев на вулицях міста Володимир Шаповалов пояснив на прикладі подій вересня 2014-го року - коли буревій завалив в Бердянську понад 8 тисяч дерев.

З метою уникнення подібних явищ в майбутньому, зеленгоспівці продовжуватимуть працювати в обраному напрямку.

Підтримав директора КП "Зеленгосп" і міський голова Володимир Чепурний, який наголосив, що це правильний і вірно обраний напрям.

Крім того, Володимир Шаповалов наголосив, що паралельно з обрізкою та знесенням аварійних дерев, комунальники, під патронатом міського голови щорічно роздають понад 12 тисяч саджанців різних дерев для мешканців міста. Паралельно за кошти міського бюджету в 2016-му році було придбано і висаджено 600 дерев з комом.

Від себе відзначимо, започаткований процес оновлення зелених насаджень в місті назрів давно. Багаторічні тополі суттєво пошкоджують пішохідні зони, а за рахунок великої парусності несуть загрозу для жителів міста під час потужних штормів. Однак, навряд чи вражаюча цифра в 12 тисяч висаджених саджанців за минулий рік насправді значить, що в місті з'явилось 12 тисяч молодих дерев.

По-перше, відсоток виживання молодих дерев дуже малий, а по-друге, якість саджанців, які роздаються під час подібних акцій, залишає бажати кращого.

Складається враження, що у міської влади не має чіткого плану дій та систематизованого підходу до оновлення зелених насаджень в місті. Омолоджувальна обрізка, а в деяких випадках і знесення дерев відбувається цілими вулицями, тоді як саджанці висаджуються хаотично. В результаті, окремі ділянки міських територій влітку залишаються без надзвичайно важливої в цю пору роки тіні.

В минулому році лише на декількох вулицях паралельно з реконструкцією тротуарів відбувалось і висадження нових дерев.

В результаті, більшість саджанців, які були роздані під час благодійних акцій (12 тисяч в 2016-му році) не прижились, а 600 дерев з комом, які були придбані за бюджетні кошти не покривають показники знесених та обрізаних дерев за рік.




Останні новини Бердянська
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок