В Бердянську вшанували пам'ять жертв війни

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
22.06.2017 · 08:53 · переглядів - 958

22-го червня в Україні встановлено Днем скорботи і пам'яті жертв війни. В Бердянську цей день відзначили покладанням квітів до братської могили моряків-десантників та меморіального комплексу "Вічний вогонь".

В Бердянську вшанували пам'ять жертв війни

76 років тому, 22-го червня 1941-го року, нацистська Німеччина напала на Радянський Союз. За роки війни українці пережили окупацію, пройшли через концентраційні табори, були остарбайтерами (на примусових роботах в Німеччині), в лавах радянської та повстанської армій боролись з Третім Рейхом. У Другій світовій війні українці понесли людські втрати більше, ніж Велика Британія, Канада, США та Франція разом узяті. Загальні втрати України у цій війні оцінюються у 8-10 мільйонів життів. До таких висновків прийшли вітчизняні історики Володимир В’ятрович, Сергій Громенко, Олександр Зінченко, Максим Майоров та ін.

Пам'ять полеглих в Другій світовій, в День скорботи і пам'яті жертв війни, в Бердянську вшанували покладанням квітів до братської могили моряків-десантників та меморіального комплексу "Вічний вогонь". Участь в церемонії взяли представники влади, трудові колективи установ, громадські організації.




Останні новини Бердянська
вчора, 2 травень, четвер 2024
1 травень, середа 2024
30 квітень, вівторок 2024
29 квітень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок