На Євгена Георгієва відкрили кримінальне провадження за граматичні помилки?

По матеріалам Наші гроші
23.06.2017 · 11:35 · переглядів - 3891

Поліція відкрила кримінальне провадження за неподання декларації бердянським «порошенківцем»


Бердянський відокремлений підрозділ поліції займається справою щодо неподання депутатом Бердянської міськради Євгеном Георгієвим декларації за 2016 рік до НАЗК. Про це йдеться в ухвалі Бердянського міськрайонного суду від 1 червня.

Згідно з матеріалами справи, слідчий під час вивчення Єдиного реєстру декларацій осіб у травні встановив відсутність декларації депутата Бердянської міської ради Євгена Георгієва за 2016 рік. Однак, відповідно до закону «Про запобігання корупції», він мав подати її до 1 квітня 2017 року.

Окрім цього, слідчі вказували на присутність Георгієва на 24 позачерговій сесії Бердянської міської ради від березня 2017 року, де міський голова оголошував про обов’язковість подання декларацій до вказаного вище строку через сайт Національного агентства з питань запобігання корупції. Також, зазначав про необхідне подальше подання до сектору з питань депутатської діяльності міськради роздруковане повідомлення про таке розміщення декларації.

До того ж, слідство отримало підтвердження що Георгієв протягом січня - травня постійно перебував на робочому місці, як завідувач жіночою консультацією КУ «Бердянського територіального медичного об’єднання».

Виходячи з цього, слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 366-1 Кримінального кодексу України щодо умисного неподання декларації, та клопотали у суді про тимчасовий доступ, зокрема, до документів міськради про обрання Георгієва депутатом і журналів щодо скерування повідомлення до НАЗК про неподання ним декларації.

Євген Георгієв – це депутат Бердянської міськради від «Блока Петра Порошенка «Солідарність», який обрався першим номером у списку партії. Він також був депутатом минулого скликання цієї міськради від «Соціалістичної партії України».  Також його обрали головою госпітальної ради Бердянського госпітального округу.

Станом на 23 червня декларації Георгієва Євгена Івановича  все ще немає у базі НАЗК, хоча свою сторінку у соціальній мережі «Facebook» Георгієв оновлює. Проте варто відзначити, що на сайті Єдиного державного реєстру присутня декларація на Георгиєва Євгенія Івановича.

За повідомленнями в деяких ЗМІ, фракцію «БПП» у Бердянській міській раді контролює бізнесмен і народний депутат Олександр Пономарьов.

Відповідно до ст. 366-1 КК, злочин щодо неподання декларації карається штрафом від 42,5 тис. грн до 51 тис. грн або громадськими роботами на строк від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 24 квітень, середа 2024
вчора, 23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок