В Бердянську зросла кількість випадків дитячого алкоголізму та наркоманії

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
01.08.2017 · 10:40 · переглядів - 2465

На апаратній нараді при міському голові начальник служби у справах дітей Яна Вареник повідомила, що в першому півріччі 2017-го року зросла кількість випадків дитячого отруєння алкогольними напоями та наркотичними засобами

В Бердянську зросла кількість випадків дитячого алкоголізму та наркоманії

За даними першого півріччя 2017-го року, 14 дітей звернулось за допомогою медиків через алкогольне отруєння та зловживання наркотичними засобами Спайс. Більшість цих випадків була зафіксована в період з травня по червень.

Яна Вареник також відзначила, що в частині випадків алкоголь діти знайшли вдома, тому начальник служби у справах дітей закликала дорослих ретельніше доглядати за своїми дітьми та не зберігати алкогольні напої у легкодоступних для дітей місцях.

Згідно Всесвітньої організації охорони здоров’я, в останні роки, Україна систематично потрапляє до першої 10-ки країн світу з дитячого алкоголізму. Суспільні норми та приклад батьків стають визначальними в поведінці дітей та зловживанні алкоголем.

Озвучена статистика першого півріччя 2017-го року має стати поштовхом для усвідомлення масштабів проблеми і міській владі. Адже місцеві чиновники не просто не вживають бодай якихось заходів для боротьби з алкоголізмом, як серед молоді, так і серед дорослого населення, а й всіляко популяризують вживання алкогольних напоїв на так званих «фестивалях», де неодмінним атрибутом веселощів є пиво та інші напої. Що ж важливіше, здоров’я дітей чи швидкий заробіток для декількох десятків можновладців? Отримати відповідь на це запитання зможе кожен охочий відвідавши центр міста під час проведення будь-якого «фестивалю», якими хизується нинішня команда управлінців.




Останні новини Бердянська
вчора, 6 травень, понеділок 2024
5 травень, неділя 2024
4 травень, субота 2024
3 травень, п'ятниця 2024
2 травень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок