Кримінальна хроніка Бердянська за минулий тиждень

По матеріалам пресс-службы полиции
14.08.2017 · 11:00 · переглядів - 2294

В період з 7 по 14 серпня до Бердянського відділу поліції із заявами звернулося 1031 громадян, 133 матеріала з ознаками кримінальних правопорушень внесені до ЄРДР, за адміністративні правопорушення складено 183 протоколи.

Кримінальна хроніка Бердянська за минулий тиждень

На календарі середина серпня – час найбільшої активності «плантаторів», які займаються незаконним вирощуванням рослин снодійного маку або коноплі. Тому начальник Бердянського відділу поліції Олег Фомічов під час виїзних прийомів жителів району, при зустрічах з керівниками територіальних громад наголошує на адекватні заходи по боротьбі з посівами заборонених рослин, у т.ч. і на своєчасне інформування про такі факти правоохоронні ограни.

9 серпня дільничні офіцери поліції Бердянського відділу поліції Руслан Варченко і Валентин Тиховод, при патрулюванні своєї адміністративної дільниці, звернули увагу на місцевого жителя, 1966 року народження, який вживав алкоголь у громадському місці. Під час складання протоколу за адміністративне правопорушення у нього було виявлено і вилучено паперовий згорток з речовиною рослинного походження сіро-зеленого кольору, ймовірно «марихуаною». А в ході бесіди було з’ясовано, що він же – в заростях очерету між смт Андріївка і с.Берестове, висадив і доглядає невеличку плантацію коноплі. Поліцейські, які оглянули ділянку, викорчували 42 кущі коноплі і вилучили знаряддя обробки – ємкості для поливу, підв’язочний матеріал.

Все вилучене направлено на експертизу. Жителю смт Андріївка, Бердянського району, 1966 року народження, інкримінуються ч.2 ст.309 ( Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевозка або пересилка наркотичних речовина бо їх аналогів без мети збуту), ч.1 ст.310 (Посів або вирощування снодійного маку або коноплі) Кримінального кодексу України, що передбачає від 2-х до 5-ти років позбавлення волі.

А у жителя мікрорайону «Колонія» у м. Бердянску, 1985 року народження, який фігурує у справі про крадіжку телефону, було вилучено декілька кущів коноплі з ознаками культивації, листя висушених рослин і готову до вживання «марихуану».

До Бердянського відділу ГУНП в Запорізькій області із заявою звернулася місцева мешканка, про те що у неї на території домоволодіння по вул. Добросєрдова, де вона була у гостях, зник мобільний телефон. По даному факту було розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка). 9 серпня дільничні офіцери поліції, які обслуговують дану територію - Сергій Демченко і Сергій Лягута, при зборі матеріалу звернули увагу на декілька кущів коноплі, які дбайливо були висаджені на вищевказаній при домовій дільниці. А в ході огляду слідчим було виявлено і вилучено ще і висушені фрагменти рослин і паперовий згорток з речовиною сіро-зеленого кольору, ймовірно «марихуаною». Все вилучене направлено на експертизу. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.309 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевозка або пересилка наркотичних речовина бо їх аналогів без мети збуту), яка передбачає до 3-х років позбавлення волі.

Не залишають своєю увагою місто Бердянськ і заїжджі «гастролери».

Так 8 серпня до Бердянського відділу поліції звернулася жителька м.Бердянська 1991 року народження. Вона повідомила, що у неї з домоволодіння по пр.Східному, через відкрите вікно, в період з 1 до 8 години ранку, невідомі вкрали ноутбук, вартістю 3000 грн. По даному факту було розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка). А в невдовзі співробітники групи «Центр» кримінальної поліції Бердянського відділу поліції затримали підозрюваного – раніше засудженого жителя м.Дніпра, 1990 року народження. Як з’ясували оперативники, він приїхав до Бердянська на заробітки – і навіть влаштувався офіціантом. Але, коли вночі проходив повз відкрите вікно, «не втримався» - заліз і скоїв крадіжку. Як раз під час збування краденого він і був затриманий в районі центрального ринку. Тепер його чекає відповідальність за кримінальною статтею, яка передбачає від 3-х до 6-ти років позбавлення волі.

А дільничні офіцери поліції Олексій Шевченко і Сергій Бітюцький встановили і затримали місцевого раніше засудженого громадянина 1980 року народження, який скоїв крадіжку мобільного телефону, вартістю 1500 грн.

До Бердянського відділу поліції звернулася працівник одного кафе по вул.Макарова в м. Бердянську із заявою, що у неї був вкрадений мобільний телефон, який вона залишила «на хвилинку» на барній стійці. По даному факту було розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка). В ході розшукових заходів крадена річ повернена власниці, а підозрюваного чекає відповідальність по кримінальній статті, яка передбачає до 3-х років позбавленням волі.

Попереджаємо громадян про необхідність дотримуватися елементарних норм обережності по збереженню свого майна. А в разі надзвичайних ситуацій просимо інформувати правоохоронні органи у максимально можливий короткий термін.

Сектор моніторингу Бердянського відділу поліції




Останні новини Бердянська
сьогодні, 16 квітень, вівторок 2024
вчора, 15 квітень, понеділок 2024
13 квітень, субота 2024
12 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок