Бердянським перевізникам компенсують півмільйонну заборгованість

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
14.08.2017 · 22:50 · переглядів - 943

Трохи більше 500 тисяч гривень — така заборгованість перед підприємцями, які надають послуги з громадських перевезень. Борг у пів мільйона гривень залишається непогашеним з 2015-го року. На черговій сесії міської ради депутатам пропонується закрити заборгованість.

Бердянським перевізникам компенсують півмільйонну заборгованість

Ініціатором погашення заборгованості перед міськими перевізниками став депутат Олександр Свідло, який на минулій сесії міської ради дав протокольне доручення знайти кошти для погашення боргу. Варіант оплати 500 тисяч гривень озвучила на засіданні планово-бюджетної комісії Юлія Дойнова.

На поточний рік компенсація за перевезення пільгових категорій пасажирів складає 3,1 мільйона гривень. З них пропонується перерозподілити 500 тисяч гривень з програми поточного року для покриття заборгованості 2015-го року, а на вересневій сесії повернути ці пів мільйона, які закладені на 2017-й рік.

Після тривалої дискусії цей варіант задовольнив представника підприємців і депутатів.

Важливим уточненням, на яке не звернули уваги, а ні депутати, а ні заступник мера Юлія Дойнова, стало зауваження начальника фінансового управління Наталі Бочкової, що 500 тисяч гривень перевізникам заборгувала держава, а не місцевий бюджет. До 2016-го року компенсація за пільговий проїзд в громадському транспорті здійснювалась з держбюджету, а вже з весни 2016-го ця стаття витрат була перекладена на місцеві бюджети. Схоже, що представники влади готові піти на чергову поступку перевізникам і за рахунок міської скарбнички погасити заборгованість держави.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок