Відібрано перших 10 проектів громадського бюджету

По матеріалам пресс-службы исполкома
08.09.2017 · 08:42 · переглядів - 1117

Відібрано перших 10 проектів, поданих у рамках реалізації громадського бюджету, які будуть допущені до голосування

Відібрано перших 10 проектів громадського бюджету

У четвер, 7 вересня, у виконавчому комітеті відбулося засідання робочої комісії для здійснення основних заходів щодо впровадження та функціонування громадського бюджету (бюджет участі) у м. Бердянськ. Відкрила засідання заступник міського голови Ірина Плющій. Вона відзначила, що його мета — розпочати процес здійснення попередньої оцінки проектів та підготовки висновків щодо прийняття до голосування проектів, реалізація яких відбуватиметься за рахунок коштів громадського бюджету (бюджет участі) у м. Бердянськ.

Про підсумки подання громадських проектів другого етапу впровадження громадського бюджету розповіла начальник управління економічного розвитку Юлія Орлова. Так, до електронної системи “Громадський проект” було внесено 42 проекти на загальну суму більше 9 млн.грн. За обсягом фінансування подано 23 великих проекти та 19 малих.

У електронній системі зареєстровано 30 авторів, серед яких 14 беруть участь у конкурсі повторно.

Якщо розглянути за категоріями, то лідером є освіта — 16 проектів. Комунальне господарство — 5, по 4 проекти у категоріях охорона здоров’я, культура і туризм та спорт. По 3 проекти у категоріях навколишнє середовище, соціальний захист та інше.

Якщо розглянути територіально, то від центральної частини міста подано 6 проектів, Колонія-Макорти — 4, Сковолокно — 4, Нагірна частина — 3, Азмол — 2, Коса, Слобідка, Військове містечко — по одному проекту. Усього міста стосуються 20 проектів.

Під час засідання робочої комісії було розглянуто 18 проектів, поданих у рамках реалізації громадського бюджету, 10 з них будуть допущені до голосування. Це створення комфортної зони очікування для відвідувачів УПтаСЗН, встановлення інформаційних стендів на зупинках громадського транспорту у мікрорайоні Колонія-Макорти, проведення п’яти загальноміських свят для дітей, безкоштовний Wi-Fi у міській лікарні, створення сучасного медичного тренінгового центру, придбання сучасного проектору з метою підвищення якості навчання персоналу лікарні, облаштування системи кондиціювання у клубі “Маяк”, модернізація холу дитячої поліклініки, облаштування куточку психологічного розвантаження у центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів та забезпечення якісними соціальними послугами пенсіонерів та громадян з інвалідністю.

7 розглянутих проектів направлено на доопрацювання після чого вони будуть повторно винесені на розгляд комісії. Один проект було знято — це “Алея волонтерів”. Суть проекту в облаштуванні паркової зони, встановленні лавочок та урн для сміття, укладення плиткою пішохідної доріжки по вулиці Волонтерів. Як пояснили представники управління житлово-комунального господарства, на останній черговій сесії виділено кошти на розроблення проектно-кошторисної документації з облаштування саме цієї території. 




Останні новини Бердянська
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок