За останні два роки фінансування міських кладовищ збільшилось в 4 рази. В 2018 році виділено 3,7 мільйони

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
11.01.2018 · 14:54 · переглядів - 1919

На позачерговій сесії міської ради виділено 3,7 мільйони гривень на утримання міських кладовищ. Не зважаючи на прохання депутатів розшифрувати, на які потреби будуть спрямовані ці кошти — інформація не пролунала а ні на комісіях, а ні на сесії

За останні два роки фінансування міських кладовищ збільшилось в 4 рази. В 2018 році виділено 3,7 мільйони

Загальний обсяг фінансування програми поточного ремонту, утримання об’єктів міського благоустрою  та благоустрою міських територій на 2018 рік становить 33 мільйони гривень. При чому, в переважній більшості, складові програми профінансовані на неповний рік. З цього приводу депутат Віктор Цуканов закликав представників влади залишки коштів зберігати на рахунках, щоб в подальшому їх перерозподілити на управління ЖКГ.

Однією зі складових програми є утримання міських цвинтарів. На ці потреби передбачено 3,7 мільйони гривень. Одразу декілька депутатів — Ірина Попова, Сергій Мартинов та Володимир Безверхий звернули увагу, що це значна сума і не було б зайвим почути, які роботи планується провести на кладовищах за ці кошти. Зокрема, Ірина Попова провела паралель, що на оплату електроенергії по всьому місту виділяється 2,2 мільйони, тоді як на цвинтар 3,7 мільйони. Володимир Безверхий нагадав про необхідність асфальтування доріг на цвинтарі. Сергій Мартинов порівняв обсяги цьогорічного фінансування з періодом, коли він очолював КП “Ритуал”. За його словами обсяги збільшились в 4 рази. Заступник мера Григорій Горячов пообіцяв детально доповісти на сесії міської ради, але під час пленарного засідання ця тема більше не підіймалась. Депутатам пообіцяли роздати детальний кошторис, але вже після голосування.

Виділення майже 200 тисяч, фактично, на транспортування безпритульних тварин містом, потім фінансування кладовищ на 3,7 мільйони гривень без озвучення напрямків освоєння коштів — дивують і злегка шокують. Бюджетні гроші розподіляються мільйонами без постатейного озвучення. Це реальність сьогодення, хоча під час передвиборчої кампанії мер обіцяв прозоро і публічно витрачати кошти місцевого бюджету. Основний фінансовий документ міста затвердили без громадських слухань. Тепер поступово затверджують і річні програми, при цьому не обговорюючи це ні з громадою, ні з депутатським корпусом. Цікаво, чи усвідомлять депутати провладної більшості до кінця своєї каденції, що вони, здебільшого,  не виконують представницьку функцію, а виступають, в якості живих апаратів для натискання кнопки “ЗА”?




Останні новини Бердянська
сьогодні, 29 березень, п'ятниця 2024
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок