Виконком Бердянська замовив недореформованій комунальній газеті «джинси» на 100 тисяч

По матеріалам Наші гроші. Запоріжжя
08.02.2018 · 09:42 · переглядів - 1315

Виконавчий комітет Бердянської міської ради 5 лютого уклав угоду з редакцією газети “Південна зоря” на послуги з розміщення матеріалів висвітлення діяльності органів виконавчої влади вартістю 99 тис. грн.

Виконком Бердянська замовив недореформованій комунальній газеті «джинси» на 100 тисяч

Про це повідомляється у системі електронних закупівель «Прозоро».

Угода діє до кінця року і Виконком одержує право на оренду газетної площі у будь-якому номері.

Редакція газети «Південна зоря» була заснована в рівній мірі трудовим колективом, Бердянською міськрадою і Бердянською райрадою. У 2016 році в рамках закону про «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» міськрада і райрада прийняли рішення про вихід зі складу співзасновників газети з перетворенням редакції членами її трудового колективу у суб’єкт господарювання із збереженням назви, цільового призначення, мови видання і тематичної спрямованості друкованого засобу масової інформації.

Втім, і в нових випусках газети її засновниками вказуються обидві місцеві ради разом з трудовим колективом, а видавець – саме редакція газети «Південна зоря».

Разом з цим, юридична особа «Редакція газети «Південна зоря», згідно єдиного держреєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, з березня 2017 року знаходиться в стані припинення діяльності. А згідно порталу використання публічних коштів «E-data», з квітня 2017 року і до цього часу ця юрособа отримала на рахунки 346 тис. грн за публікацію оголошень від держустанов і подібне.

Процес роздержавлення передбачає припинення діяльності попередньої юрособи  для подальшого перетворення в ТОВ чи ПП. Однак публікацій про причини затримки цього процесу для «Південної зорі» знайти не вдалося.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок