В Бердянську запроваджують перший етап медичної реформи

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
10.04.2018 · 10:02 · переглядів - 2031

З 2-го квітня в Україні офіційно стартувала кампанія з підписання декларацій з сімейними лікарями. Як запроваджується медична реформа в Бердянську на апаратній нараді при міському голові розповіла начальник відділу охорони здоров'я Тетяна Марч.

В Бердянську запроваджують перший етап медичної реформи

В кожній амбулаторії затверджена уповноважена особа, яка вносить персональні дані пацієнтів до декларації. Крім того, вводяться дані на кожного лікаря, без виконання цієї вимоги, підписання декларації неможливе. Кінцевого етапу підписання декларації з лікарем не визначено. - повідомила Тетяна Марч.

Відповідно до першого етапу медичної реформи, пацієнти мають змогу обрати собі в якості сімейного лікаря будь-якого фахівця. Спеціалісти рекомендують укладати договори саме з тими медиками, які працюють в амбулаторії за місцем проживання пацієнта. Це, в першу чергу, буде вигідно пацієнту, адже лікар зможе оперативніше відреагувати на звернення пацієнта, який мешкає неподалік від медичного пункту.

Для підписання декларації пацієнт повинен мати з собою паспорт, ідентифікаційний код та мобільний телефон, на який буде надіслано відповідний код. Працівник медустанови внесе особисті дані у електронну систему.

Зазначається, що кампанія не має чітких строків закінчення, тому немає необхідності оформляти декларацію у перші ж дні її початку. Водночас, не потрібно відкладати її підписання на дуже довгий термін, щоб мати можливість оформити декларацію зі спеціалістом, якому довіряє пацієнт.




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок