«Об'єкт під охороною»: депутати виділили кошти для охорони ярмарків

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
13.04.2018 · 16:38 · переглядів - 1507

На позачерговій сесії міської ради, після тривалих суперечок на різного роду засіданнях в мерії, депутати проголосували за виділення коштів з міського бюджету для організації охорони під час літніх ярмарків

«Об'єкт під охороною»: депутати виділили кошти для охорони ярмарків

Всього на потреби з охорони ярмаркових об'єктів необхідно 720 тисяч гривень. Цю суму озвучувала заступник міського голови Юлія Дойнова на спільному засіданні депутатських комісій. З міського бюджету пропонувалось виділити 50 тисяч гривень, решту покривати за рахунок надходження коштів від аукціонів. Як на депкомісіях, так і на сесії, деякі депутати критично оцінили ці наміри міської влади. 

Зокрема, Сергій Путря запропонував представникам влади зібрати ще один круглий стіл з підприємцями і з ними обговорити питання доцільності охорони ярмаркових об'єктів. За його словами, підприємці висловлюють готовність самостійно охороняти свої споруди.

На це заступник мера Юлія Дойнова запевнила про готовність міської влади відмовитись від послуг приватних охоронних структур, якщо підприємці гарантуватимуть, що поблизу ярмаркових об'єктів не з'являться споруди інших суб'єктів господарювання.

На цьому необхідно акцентувати увагу, адже раніше від чиновників подібних формулювань не лунало. Йшлося про дотримання громадського порядку на всій території ярмарку, цілодобове патрулювання і т.д. Слова Юлії Вікторівни чітко продемонстрували, навіщо організаторам необхідні послуги приватних охоронних структур. Всі, хто стежить за подробицями політичних баталій в Бердянську, добре знають, що колишній депутат міської ради, а нині громадський активіст Іван Харченко, який особисто та члени його сім'ї є власниками сервітутів на земельні ділянки під розміщення тимчасових споруд на Приморській площі, в результаті проведення ярмарків не може займатись підприємницькою діяльністю на своїх ділянках. В судах Іван Харченко довів незаконність проведення ярмарків і, не виключено, що напередодні курортного сезону 2018 виставить свої точки, поза аукціоном (як власник сервітутів). Аналогічно можуть вчинити й інші суб'єкти господарювання, які мають подібного роду документи.

Правоохоронні органи навряд чи стануть вивозити ці споруди, оскільки їх законність буде доведена документами, які не втратили силу. Вчинити такі дії зможуть приватні охоронні структури. Тим паче, що в минулому році цей вид послуг надавала фірма наближена до народного депутата. Офіційний виступ Юлії Дойнової оприлюднив те, що розуміли всі, але вголос не озвучували.

В результаті, депутати проголосували за виділення 50 тисяч гривень на охоронні послуги.




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок