«Закритий» Бердянськ. Влада все далі віддаляється від народу

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
20.07.2018 · 19:32 · переглядів - 4241

Черговий прояв ізоляції влади від громадськості трапився на цьому тижні в мерії — з офіційного сайту виконкому більше не можна відправити онлайн запити на отримання публічної інформації. Даний сервіс відсутній.

«Закритий» Бердянськ. Влада все далі віддаляється від народу

Проблеми з отриманням відповіді на наші інформаційні запити у редакції "Бердянськ 24" розпочались ще декілька місяців тому. Винахідливі чиновники знайшли спосіб обійти Закон "Про доступ до публічної інформації", а саме статті  1, 13, 19, 20 і не надавати офіційні документи. Рішення одночасно просте і безглузде. На онлайн запити відповідь надходила на електронну пошту, однак впродовж останніх декількох місяців прикріплені до листа файли були пошкоджені, тому відкрити лист формату PDF і ознайомитись з фактично наданою відповіддю було неможливо. В мерії, начебто, виконали вимоги Закону, а громадянин чи журналіст, який запитував інформацію, відомості так і не отримав.

Зрозуміло, що декілька місяців поспіль техніка виконкому не може перебувати в технічно несправному стані. Тому наша редакція перевірила, чи можна умисно пошкодити файл, щоб зовні він виглядав як звичайний відсканований документ.

На просторах інтернету є один з сервісів, за допомогою якого можна пошкодити файл. Маючи на меті довести, що виконком міг використовувати дані сервіси публікуємо посилання на один з сайтів — https://pinetools.com/corrupt-a-file. Після завантаження файлу та визначення ступеня його пошкодження, сервіс ломає документ. В підсумку жодна з програм не відкриє пошкоджений файл.

битый файл

битый файл

битый файл

За нашою неофіційною інформацією в мерії використовували один з аналогічних сервісів. Однак, на цьому тижні чиновники вирішили піти далі і не просто пошкоджувати файли перед їх відправкою, а повністю закрити можливість надіслати онлайн-запити. На офіційному сайті Бердянської міської ради більше не можна заповнити форму і надіслати запит на отримання публічної інформації. В мерії це пояснили наступним чином:

- У зв’язку з виявленням нових сплесків активного сканування і зараження пристроїв Інтернет, спаму і вірусних атак, поштова скринька інформаційних запитів виконавчого комітету (infozapyt@bmr.gov.ua) переноситься на новий поштовий сервер у домені brd.gov.ua, - повідомляла прес-служба.

Однак дане повідомлення стосується поштової скриньки, а до самого сервісу можна було прив'язати і нову поштову адресу. Чи вирішиться дана проблема після публікації нашого матеріалу, стане зрозуміло на наступному тижні.

Завершимо матеріал повідомленням, що дане рішення було прийнято на найвищому рівні керівництва "корпорації", а втілюється в життя братами-юристами, які в судах захищають представників міської влади та депутатського корпусу.




Останні новини Бердянська
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок