У Бердянську найнижчий показник захворювання на туберкульоз по області

По матеріалам пресс-службы исполкома
25.07.2018 · 20:49 · переглядів - 545

Про це на Координаційній раді у справах неповнолітніх розповіла завідувачка туберкульозним диспансером Любов Прокопович.

У Бердянську найнижчий показник захворювання на туберкульоз по області

За словами Любові Петрівни, у Бердянську найнижчий показник захворювання на туберкульоз по області. Зокрема, у поточному році жодна дитина не захворіла цією хворобою. Сама Любов Петрівна вважає, що завдячувати цьому потрібно вакцинації проти туберкульозу, так, 86% бердянських дітей пройшли таку вакцінацію.

Озвучила завідувачка туберкульозним диспансером і одну з існуючих проблем безробіття хворих на туберкульоз, ВІЛ, СНІД. За словами Любові Петрівни, аби мати кошти на існування такі родини часто народжують дітей задля отримання грошової допомоги. Звісно, такі діти одразу попадають у зону ризику.

Іншим фактором ризику, на думку Любові Прокопович, є збільшення кількості хворих на туберкульоз безхатченків. Так, наприклад, до Бердянська направляють таких хворих з Маріупольського диспансеру та Донецької клініки.

Нагадала завідувачка і про запобіжні заходи, до яких потрібно вдатися, аби вберегти себе від туберкульозу чи хоча б вчасно виявити його. Зокрема, це такі:

  • флюорографічне обстеження;
  • онко-профілактичний огляд;
  • проба Манту дітям.

Наразі, за даними обліку туберкульозного диспансеру, у Бердянську є 100 осіб з відкритою формою туберкульозу. 75 із низ зараз проходять активне лікування. Загальний показник вилікування даного захворювання досить значний — 85%.




Останні новини Бердянська
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок