Суд арештував «майнінг-ферми» селянина після скарг обленерго на крадіжку електрики

По матеріалам Наші гроші
10.08.2018 · 09:33 · переглядів - 571

Орджонікідзевський районний суд ухвалою від 26 липня задовольнив клопотання Запорізької місцевої прокуратури № 2 щодо арешту вилучених пристроїв для майнінгу криптовалюти у справі з крадіжки електроенергії.

Суд арештував «майнінг-ферми» селянина після скарг обленерго на крадіжку електрики

Згідно з матеріалами справи, “Запоріжжяобленерго” повідомило, що на одній із дільниць у селі Водяне, Камянсько-Дніпровського району спостерігають понаднормові втрати електроенергії.

При цьому, один із невказаних клієнтів впродовж 2017 року споживав від 3,1 тис. кВт до 19 тис кВт на місяць, з січня по червень 2018 року – від 20 тис. кВт до 43 тис. кВт.

Одночасно з цим, співробітникам “Запоріжжяобленерго” стало відомо, що за певними адресами встановлено обладнання, яке є програмно-апаратним комплексом, та підключивши його до електромережі та мережі Інтернет користувачі імітують на спеціально створені електронні гаманці так звані “криптовалюти” після чого шляхом обміну їх в мережі Інтернет на грошові кошти.

З огляду на це, слідчі відкрили кримінальне провадження №12018080060001294, зокрема, за ст. 188-1  (викрадення електроенергії) та провели обшук в одному із будинків. За результатами, вони вилучили 23 технічних прилади Antminer S9 (обладнання для майнінгу), на яке у суді хотіли накласти арешт. Суд це клопотання задовольнив.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок