У одного з відпочивальників виявлено холерний вібріон

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
06.09.2018 · 15:03 · переглядів - 3760

У мешканця Дніпропетровської області, який відпочивав в Бердянську наприкінці серпня виявлено холерний вібріон. Про це доповіли на засіданні комісії з ТЕБ та НС

У одного з відпочивальників виявлено холерний вібріон

Начальник Держпродспоживслужби в Бердянську Юрій Русанов на засіданні комісії з ТЕБ та НС доповів, що у одного з відпочивальників, який перебував в Бердянську наприкінці серпня, виявлено холерний вібріон. Сам постраждалий пов'язує захворювання з вживанням креветки на пляжі, яку придбав у невідомої йому особи.

Головний санітарний лікар міста Олександра Кікарош відзначила, що лабораторне підтвердження інфекції надійшло вчора. За місцем мешкання хворого взяті всі необхідні проби. Крім того, Олександра Кікарош звернулась до керівництва “Бердянськводоканалу” з проханням передати інформацію про всі пориви на водопроводах та каналізаційних колекторах, які трапились в місті наприкінці серпня.

Враховуючи підтвердження холерного ембріону, в місті планується провести ряд заходів, в тому числі і перевірку місць стихійної торгівлі морепродуктами, місць громадського харчування та вжити інші заходи, які передбачені в даному випадку законодавством.

Інкубаційний період вже минув, однак необхідні перевірки будуть проведені.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок