Зроблено перший крок до відновлення роботи Бердянського аеропорту

По матеріалам ЗОДА
18.09.2018 · 16:12 · переглядів - 7199

Бердянська міськрада отримала дозвіл на розробку проекту землеустрою для розміщення будівель у аеропорту

Зроблено перший крок до відновлення роботи Бердянського аеропорту

Відповідний документ голова облдержадміністрації Костянтин Бриль особисто передав Бердянському міському голові Володимиру Чепурному під час робочої поїздки до району.

Це розпорядження передбачає надання Бердянській міській раді дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для розміщення та експлуатації будівель і споруд авіаційного транспорту. Надалі, після реєстрації у Державному земельному кадастрі, земельну ділянку із земель запасу державної власності площею близько 30 га планується передати в постійне користування. Тож нині Бердянська міськрада має замовити виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

Як наголосив Костянтин Бриль, Бердянський аеропорт може приймати внутрішні рейси і повинен працювати на благо громади.

Моєю особистою мрією було будівництво сучасного терміналу в міжнародному аеропорту «Запоріжжя». І нині цей проект успішно реалізується. Завершення будівництва заплановано на 2019 рік. При цьому новий термінал стане не тільки зручним елементом для пересічних туристів, а й суттєво змінить логістику Запорізького краю та півдня України. Адже після оновлення терміналу до нас готові прийти нові авіакомпанії. Крім цього, завдяки активності народного депутата України Олександра Пономарьова та Бердянського міського голови Володимира Чепурного обласна влада звернула увагу на питання Бердянського аеропорту. Аби він міг улітку приймати туристів, так само як це було колись. Після збільшення кількості відпочивальників на Азовському узбережжі ми маємо подбати про інфраструктуру. Тож нині я передаю Бердянській міськраді дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для розміщення експлуатаційної споруди для авіаційного транспорту, - повідомив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Як підкреслив очільник регіону, після розробки проекту можна буде говорити про пошук шляхів фінансування для відновлення Бердянського аеропорту. Один із них - залучення інвестора. Адже, як продемонстрував приклад міжнародного аеропорту «Запоріжжя», напрям авіаперевезень є прибутковим. І подібні комунальні підприємства мають заробляти кошти, а не залишатися мертвим балансом для громади.

У свою чергу народний депутат України Олександр Пономарьов наголосив, що Бердянський аеропорт залишився єдиним на Азовському узбережжі,  не зорієнтованим на військові потреби. Тож увесь авіапасажиропотік Азова може бути направлений тільки сюди.

Пономарев Александр

Бердянський аеропорт мав поділену форму власності. Адже злітна смуга належала Міноборони, а вся інфраструктура  - Міністерству інфраструктури України. Той документ, який голова облдержадміністрації передав очільнику міста, дуже важливий. Адже він є першим кроком, спрямованим на те, щоб зібрати єдиний робочий комплекс у власності міста Бердянськ, - зазначив народний депутат України Олександр Пономарьов.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 18 квітень, четвер 2024
вчора, 17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок