В Бердянському районі протизаконно спилили деревини на загальну суму 20000 гривень

По матеріалам пресс-службы прокуратуры
19.09.2018 · 12:01 · переглядів - 892

Бердянською місцевою прокуратурою Запорізької області здійснювалося процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за  ч.1 ст.246  КК України (за фактом незаконної порубки лісу).

В Бердянському районі протизаконно спилили деревини на загальну суму 20000 гривень

Так, у червні 2018 приблизно в 06:00 годин правопорушник К., з метою здійснення незаконної порубки дерев, прибув до лісової ділянки, а саме полезахисної лісосмуги  в с. Миколаївка Бердянського району, усвідомлюючи противоправний характер своїх дій, діючи умисно, самовільно, у порушення встановлених законом правил вирубки, не маючи спеціального дозволу, за допомогою бензопили, шляхом спилювання, здійснив незаконну порубку дерев породи «Акація біла» та розпилив їх на фрагменти, які склав неподалік в цій же лісосмузі.

Після цього, приблизно в 14 годин 30 хвилин, К. з метою вивезення розпиляних фрагментів дерев, приїхав до вищевказаної лісосмуги, де разом з С., який не приймав участі в незаконній порубці дерев, завантажили вищевказані дрова в автомобіль, але в цей час були затримані працівниками Осипенківського лісництва ДП «Бердянське лісове господарство».

Внаслідок протиправних дій, обвинувачений К. завдав навколишньому природному середовищу матеріальної шкоди на загальну суму 20000 гривень, чим спричинено істотну шкоду, оскільки погіршились захисні властивості полезахисної лісосмуги.

Наразі досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні закінчено та обвинувальний акт з додатками направлено для розгляду до Бердянського міськрайонного суду.

Керівник Бердянської місцевої
прокуратури Запорізької області
старший радник юстиції

Володимир Іванович  Рудий




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок