«Людина не товар» - під такою назвою проходять в Бердянському міському центрі зайнятості інформаційні заходи для безробітних громадян

По матеріалам Бердянського міського центру зайнятості
26.09.2018 · 16:46 · переглядів - 405

Одним з напрямів роботи служби зайнятості є проведення заходів щодо попередження і протидії торгівлі людьми та сприяння легалізації зайнятості.

«Людина не товар» - під такою назвою проходять в Бердянському міському центрі зайнятості інформаційні заходи для безробітних громадян

Протягом серпня-вересня поточного року в Бердянському міському центрі зайнятості під час семінарів із питань запобігання  нелегальній трудовій міграції, торгівлі  людьми, експлуатації дитячої праці, які проводили фахівці спільно з громадською правозахисною організацією «Егіда-Запоріжжя», більше 100 безробітних громадяни були проінформовані стосовно ризиків у випадку неофіційного працевлаштування та нелегальної трудової міграції.

Загалом фахівцями служби зайнятості протягом 2018 року проведено 20  семінарів, направлених на  попередження і протидію торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці та легалізацію зайнятості, які відвідало понад 250 безробітних. Така форма інформаційно–роз’яснювальної роботи з населенням дає змогу громадянам України уникати помилок при виїзді за межі України, отримати корисні поради,  розуміти переваги офіційного працевлаштування та «підводні камені» зарплатні у конвертах.

Наразі в Україні діє урядова програма щодо запобігання торгівлі жінками і дітьми, створено правову базу для боротьби з торгівлею людьми, встановлено відповідальність за цей злочин. До речі, Україна стала однією з держав, яка на законодавчому рівні визнала торгівлю людьми тяжким злочином.

Як мінімізувати  такі ризики при працевлаштуванні та не потрапити у пастку вербувальників? Фахівці Бердянського міського центру зайнятості рекомендують користуватися послугами лише тих суб’єктів підприємницької діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, які мають відповідну ліцензію Мінсоцполітики. Для легальної роботи за кордоном люди повинні мати дійсний закордонний паспорт, відповідну робочу візу, трудову угоду (контракт) із закордонним роботодавцем і дозвіл на роботу в країні призначення. Бажано мати контактну інформацію  Міжнародних організацій з протидії торгівлі людьми, до яких слід звертатися, якщо проблеми вже виникли.

У базі даних Бердянського міського центру зайнятості станом на 26 вересня 2018 року кількість вакансій становить понад 110 одиниць. Роботодавці потребують кваліфікованих робітників. Представники робочих професій є найзатребуваними. Живіть та працюйте в Україні. Робота є!




Останні новини Бердянська
сьогодні, 23 квітень, вівторок 2024
вчора, 22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок