Бердянські діти створили мультфільм для вчителів

По матеріалам Антикафе
09.10.2018 · 17:09 · переглядів - 487

На Всеукраїнському фестивалі анімації «Равлик-фест» діти зняли мультфільм про навички 21 століття.


Мультфільм довжиною в одну хвилину розповідає про навички, які необхідні сучасним дітям для досягнення успіху в житті. Про те, що необхідно, щоб стати успішним учасникам майстерні розповіла тренерка Ганна Українська.

- Коли до мене звернулись організатори з пропозицією провести майстер-клас по анімації, я була дуже здивована. Раніше я ніколи не навчала цьому, і навіть ніколи не робила сама. Проте тема, яку вони запропонували, була дуже цікавою і, що найважливіше для мене - актуальною. Ось так треба було навчитися створювати анімацію. За два тижні до фестивалю організатори запропонували взяти участь у майстерні і це було складніше ніж я очікувала, але від цього ще цікавішим. Виявилося, що було потрібно уявити і спланувати весь процес: від ідеї до монтажу. Я була майже впевнена, що і як я булу робити на фесті, але все змінилось в останній день. Я потрапила на майстерню до Тараса Москаленко з Києва. Він навчав, як знімати мультфільми на смартфон. І це стало знахідкою набагато кращою за всі мої попередні ідеї. Ми захотіли спробувати, як працює ця методика. Разом з учасниками майстерні, а це були школярі та студенти, ми обговорили, які навички необхідні зараз кожному та кожній. Ми спілкувались про те, як бути успішними, і що для цього потрібно вміти вже сьогодні та які навички будуть актуальними через десять років. Результат нашої роботи ви можете побачити у короткому відео про те, як звичайний равлик став успішним і виріс до РавликФесту. Сподіваюсь, ця анімація буде корисною для дітей, які замисляться над необхідністю розвивати креативність, комунікабельність, критичне мислення та навички працювати в команді. І це - самі ті вміння, які можуть розвивати вчителі, працюючи з дітьми. Україна і світ в цілому зараз зацікавлені в тому, щоб випускники шкіл були не лише інтелектуально розвинені, але й знайшли своє місце й були їм задоволені, - розповіла Ганна Українська.

Як розповіли організатори Равлик-фесту, в рамках третього фестивалю було проведено декілька майстерень мешканцями міста, які раніше не мали відношення до анімації. Адже ідея фестивалю полягає в тому, що кожен може навчитись створювати анімаційні фільми, головне мати цікаву ідею та бажання навчатись.

Українська Ганна В’ячеславівна, вчитель вищої категорії, заступник директора з навчально-виховної роботи Бердянського муніципального ліцею та призер конкурсу «Вчитель року 2016».

Автор Марія Кушнір

Тэги: антикафе



Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок