Мешканка Бердянська втратила 10 тис. грн., став жертвою інтернет-шахраїв, а ось прийоми - «ваш син в біді» вже не спрацьовують

По матеріалам пресс-службы полиции
15.10.2018 · 14:35 · переглядів - 2291

10 жовтня жителька міста Бердянська 1975 року народження перерахувала невідомому 10000 грн. за придбання пилососа, об’яву про продаж, якого вичитала на одному відомому сайті.

Мешканка Бердянська втратила 10 тис. грн., став жертвою інтернет-шахраїв, а ось прийоми - «ваш син в біді» вже не спрацьовують

Товар не отримала, зв'язок з «продавцем» перерваний. По даному факту відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України (Шахрайство). Нагадуємо громадянам - щоб не стати жертвою шахраїв необхідно дотримуватися правила розрахунку за товар чи послуги тільки по факту їх отримання.

І ще про один факт шахрайської спроби, на щастя невдалої, співробітникам поліції розповіла жителька міста. 10 жовтня на телефон її родички зателефонував невідомий і повідомив, що її син попав в «історію» і знаходиться в поліції. Для того, щоб справа не набула розголосу треба було перерахувати на банківську картку 30 тисяч грн. На її прохання їй дали поговорити з «сином», правда розмова була дуже короткою, на фоні ефірних поміх та й голос був не дуже знайомий. На щастя присутність родичів, пригадані публікації в засобах масової інформації про подібні випадки шахрайства, дали можливість жінці опанувати себе і проаналізувати ситуацію. А дзвінок сину на його мобільний телефон, з яким, звісно, все було у порядку - знаходився на роботі, остаточно розвіяли всі сумніви – дзвонять шахраї. Жінка, в якості компенсації за хвилювання, висказала їм все, що вона про них думає. 

Ви зрозуміли - поки невстановлені зловмисники намагалися реанімувати схему «ваш син в поліції», яка завдяки заходам, що вживаються співробітниками поліції, у т.ч. кібервідділом ГУНП в Запорізькій області, оперативним затриманням посильних в момент передачі грошей, профілактичній роботі через засоби масової інформації, вже, практично, зійшла нанівець.

Тем не менш про такі спроби треба пам’ятати і в разі виникнення негайно телефонувати до чергової служби сектору реагування Бердянського відділу поліції за телефоном – 061-53 -3-51-02 або 102. Шановні громадяни, тут працюють ваші партнери, які нададуть всю інформацію, роз’яснять, як діяти в тій чи іншій ситуації, при необхідності прийдуть на допомогу у любу пору доби. 

До відома мешканців міста – на час відпустки керівника, т.в.о. начальника Бердянського відділу ГУНП в Запорізькій області призначено підполковника поліції Рибалкіна Олександра Сергійовича – телефон приймальної 4-72-02.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок