Тижні Німеччини в Україні завершились в Бердянську презентацією книги І. Лимана та В. Константінової

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
02.11.2018 · 16:12 · переглядів - 694

З 19-го жовтня по 2-ге листопада тривали тижні Німеччини в Україні. Їх заключним етапом стала презентація книги бердянських професорів Ігоря Лимана та Вікторії Константінової - “Німецькі консули в Північному Приазов'ї”.

Тижні Німеччини в Україні завершились в Бердянську презентацією книги І. Лимана та В. Константінової

Дослідження бердянських науковців охоплює період з 1859-го року — по 1914 — від заснування першого консульства Прусії до їх закриття через Першу світову війну. В дослідженні використані німецькі, англійські, іспанські, французькі та ін. джерела. Територіально книга охоплює Північне Приазов'я — Бердянськ та Маріуполь.

На презентацію видання до Бердянського державного педагогічного університету завітав перший заступник Генерального Консула Німеччини в Україні Петер Шмаль. Дипломат відзначив вагому роль дослідження для поглиблення дружніх відносин між Україною та Німеччиною.

Проект реалізовано за підтримки німецької сторони. Особисту зацікавленість в його реалізації висловлював і Генеральний консул Німеччини Вольфґанґ Мьоссінґер. Ігор Лиман та Вікторія Константінова подякували всім, хто допомагав в проведенні дослідження. Наприкінці заходу автори презентували перші видання запрошеним почесним гостям.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 23 квітень, вівторок 2024
вчора, 22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок