14 листопада фахівець Бердянського міськрайонного центру зайнятості провела профорієнтаційну класну годину для учнів

Бердянськ 24
14.11.2018 · 15:20 · переглядів - 220

Найкраща порада, яку можна дати юнацтву: «Знайди те, що тобі подобається робити, а потім знайди того, хто згоден за це платити!».


Справді, необхідно ще з юнацтва відповідально поставитися до вибору професії, тому що вдалий вибір позитивно впливає на твою подальшу долю в цілому.

14 листопада поточного року на базі Бердянського ЗЗСО № 16,  провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Бердянського міськрайонного центру зайнятості Костенко Юлія провела профорієнтаційну класну годину для учнів 8 класів на тему «Як вдало обрати професію?». Метою заходу було активізувати увагу школярів на свідомому виборі професії, ознайомити з актуальними професіями сьогодення, розглянути класифікації професій та визначити головні фактори, які впливають на вибір професії.

У ході уроку дітям була продемонстрована класифікація професій, універсальна формула  щодо вибору професії « Хочу. Можу. Треба.».Також Юлія Олексіївна відкрила деякі секрети щодо особливих навичок, якими повинен володіти сучасний професіонал у будь-якій сфері діяльності.

Підкріпленням інформації щодо актуальних професій став фільм, який дуже здивував  усіх присутніх.  Протягом  заходу діти були зацікавленими та брали активну участь в профорієнтаційних іграх. Наприкінці школярам було запропоновано пройти  один із психодіагностичних тестів, а саме тест Дж. Голланда  «Визначення професійної спрямованості особистості» для розуміння професій, в яких людина може досягти успіху.

Крім цього, Юлія Олексіївна наголосила, що службою зайнятості запроваджена он-лайн профорієнтація за допомогою спеціального сервісу, який можна запустити прямо в браузері власного комп`ютера  -  веб-базована платформа « Моя професія: консультаційна мережа» та запропонувала всім бажаючим учням та педагогам активно скористатися нею, адже це суттєва допомога при визначенні напрямку професії.

Класна година видалась дуже корисною та завершилася безліччю запитань, на які було приємно відповідати, а це означає, ми працюємо не дарма.

Юлія Костенко,
провідний фахівець з профорієнтації




Останні новини Бердянська
вчора, 16 квітень, вівторок 2024
15 квітень, понеділок 2024
13 квітень, субота 2024
12 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок