Затвердження тарифів на тепло — через Громадські слухання

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
29.11.2018 · 09:02 · переглядів - 1831

На позачерговій сесії міської ради депутати затвердили порядок встановлення тарифів на теплопостачання. У зв'язку зі змінами законодавства дана функція перекладена на органи місцевого самоврядування.

Затвердження тарифів на тепло — через Громадські слухання

Тарифне питання — одне з найбільш болісних в сучасній Україні. І можливість їх затвердження на місцях для місцевої влади додає відповідальності за економічну ситуацію в регіоні. Як відомо, бердянська тепломережа вже подала розрахунки на підвищення тарифу до 50 грн 94 коп. за м.кв. Затверджувати ці тарифи буде виконавчий комітет. За якою процедурою це буде зроблено — вирішували на позачерговій сесії депутати.

Як наголосив заступник міського голови Григорій Горячов створено спеціальну комісію, до якої увійшли і представники громадськості з приводу затвердження нового тарифу. Депутат міської ради Віктор Цуканов виступив за винесення питання про затвердження тарифів на Громадські слухання. Депутат переконаний, що мешканці міста мають право знати з чого складається і як затверджується тариф на тепло. Після обговорення дана поправка була проголосована депутатським корпусом.

Зрозуміло, що за даною ініціативою криється і можливість розділення відповідальності представників нині діючої влади за непомірно високі тарифи. Враховуючи практику проведення Громадських слухань в Бердянську — в абсолютній більшості це формальність, про яку належним чином навіть не інформують громаду. В даному контексті розраховуємо на принциповість депутата Віктора Цуканова — впливового члена абсолютної більшості міської ради і “корпорації”, який в питанні затвердження тарифів на теплопостачання максимально сприятиме в організації та проведенні Громадських слухань, де разом з містянами добиватиметься прозорості в ухваленні рішення та шукатиме варіанти зниження тарифу.

Тэги: тарифы



Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок