Роз’яснення на питання мешканців міста, заданих під час «прямого ефіру» міського голови

По матеріалам пресс-службы исполкома
10.01.2019 · 15:34 · переглядів - 1157

Наприкінці грудня 2018 року міський голова Володимир Чепурний спілкувався з мешканцями міста під час «прямого ефіру» на телеканалі «Юг».


Бердянцями були задані питання, які потребували додаткового вивчення, тож міський голова надав доручення службам підготувати роз’яснення з окреслених проблемних питань. За інформацією управління житлово-комунального господарства надаються наступні відповіді.

Питання. Олександр Якович, що проживає по вул. Північна, 9, звернувся з проханням зпиляти гілки великого дерева або зовсім його видалити – під час вітру воно б’є скло вікон.

Дане питання надано до КСП «Зеленгосп» на виконання в січні 2019 року.

Питання Лідія Миколаївна з вул. Волонтерів скаржилась на велику ціну в квитанції за опалення.

Діючі тарифи на послуги з централізованого опалення, що надаються населенню ПрАТ «Бердянське підприємство теплових мереж», затверджені постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 09.06.2016 №1101 у розмірі:

  • для абонентів житлових будинків без будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії - 39,58 грн.м2 на рік;

  • для абонентів житлових будинків з будинковими та квартирними приладами обліку теплової енергії – 1434,75 грн/Гкал.

Для захисту малозабезпечених громадян та пенсіонерів діє Державна програма житлових субсидій, а саме: призначення адресної допомоги на оплату комунальних послуг. Для її оформлення необхідно звернутися до Управління праці та соціального захисту населення виконкому за адресою: м. Бердянськ, вул. Захисників України, 27/34. Додаткову інформацію з цього питання можна отримати за телефоном 4-70-37.

Питання. Сердюкова Ганна дах будинку по вул.Грецька,28 потребує ремонту.

Стан покрівлі буде обстежено спеціалістами УЖКГ. Якщо дах потребує поточного ремонту, то роботи будуть включені до плану КК «КомЕнерго – Бердянськ». При необхідності проведення капітального ремонту роботи по виконанню будуть включені до профільної програми на 2019 рік.

Питання. Асфальтування вул. Спортивна (Тельмана)

Роботи з асфальтування вулиць міста відносяться до капітальних ремонтів і потребують значних фінансових вкладень. Капітальний ремонт об’єктів міського благоустрою здійснюється тільки згідно узгодженої та затвердженої проектної документації, виконаної у встановленому порядку та виключно проектною організацією, що має ліцензію та відповідні сертифікати спеціалістів для виконання відповідних проектних робіт.

У 2018 році ТОВ «АЗОВСЬКА ПРОЕКТНА КОМПАНІЯ» була розроблена проектно-кошторисна документація по об’єкту: «Капітальний ремонт дороги по вул. Спортивна - від вул. Ломоносова до вул. 17 Вересня в м. Бердянськ». Загальна кошторисна вартість будівництва об’єкту станом на 05.11.2018р. складає 4 172,454 тис. грн. (чотири мільйони сто сімдесят дві тисячі чотириста п’ятдесят чотири грн. 00 коп.).

Управлінням житлово-комунального господарства будуть надані пропозиції на розгляд профільної комісії та депутатів щодо виділення коштів у 2019 році на ремонт зазначеної дороги. У разі виділення коштів, роботи по об’єкту будуть виконані у межах виділеного фінансування.

Питання. Аварійний стан будинку по Мелітопольському шосе, №78.

Програмою капітального ремонту житлово-комунального комплексу міста на 2018 передбачено виконання проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт стін вказаного будинку. За умови виділення коштів, роботи будуть виконані в 2019 році.

Питання. Чи можливо покласти "лежачого поліцейського" в районі будинку по Мелітопольському шосе, №78, не можливо переходити дорогу.

По Мелітопольському шосе у м.Бердянську існує технічний паспорт, виконаний проектною установою щодо нанесення на зазначеній дорозі елементів організації дорожнього руху. Біля буд.78 по Мелітопольському шосе, встановлення пристрою примусового зниження швидкості дорожнього руху зазначеним паспортом не передбачено і проведення цих робіт не відповідає державним стандартам України.

Також слід зазначити, що вулично-дорожня мережа по Мелітопольському шосе обслуговується Службою автомобільних доріг України.

Питання. На пр. Азовському біля храму газон постійно затоптаний – пропозиція посадити дерева.

По пр. Азовський вздовж храму з одного боку по газону висаджена жива огорожа з бирючини. З іншого боку в зеленій зоні знаходяться комунікації електропостачання. Тому відповідно до будівельних норм висадка зелених насаджень на комунікації заборонена.

Питання. Ремонт внутрішньо дворової території житлового будинку по вул. Герцена

Стан внутрішньо дворової території житлового будинку за адресою вул. Герцена, 17 буде обстежено спеціалістами УЖКГ. Результати обстеження будуть надані на розгляд профільних депутатських комісій для виділення коштів на виготовлення ПКД та проведення капітального ремонту вказаного об’єкту в межах виділеного фінансування.

Не має знаків пріоритетів на перехрестях вул.Герцена/Мічуріна та Герцена/Гагаріна

Питання з встановлення знаків пріоритету по вул.Герцена/Мічуріна та Герцена/Гагаріна буде включено до порядку денного чергового засідання комісії для обстеження дорожніх умов щодо забезпечення виконання вимог безпеки руху, до складу якої входять представники управління житлово-комунального господарства, відділу транспорту та зв’язку виконавчого комітету, депутатського корпусу та відповідного сектору Національної поліції України (ДАІ).

Питання. Ремонт доріг по вулицях Серафімовича, Д. Бєдного та Лазо

У 2018 році КП «Архітектурно – планувальне бюро» розроблена проектно-кошторисна документація по об’єкту: «Капітальний ремонт дороги по вул. Василя Кравченка (Лазо) (від вул. Фестивальної до вул.С. Разіна) м. Бердянськ». Загальна кошторисна вартість будівництва у поточних цінах станом на 17.05.2018р. складає 724 822 тис. грн.

Після визначення виконавця на конкурсній основі, було укладено договір на виконання робіт №564 від 14.11.2018р. з підрядною організацією ТОВ «Бердянськбудтрест». Роботи по ремонту дороги у зв’язку із складними погодними умовами будуть завершені у 2019 році.

Також у 2018 році КП «Архітектурно – планувальне бюро» була розроблена проектно-кошторисна документація по об’єкту: «Капітальний ремонт дороги по вул. Серафимовича (від вул. Фестивальної в бік вул. Вроцлавської) м. Бердянськ». Загальна кошторисна вартість будівництва об’єкту станом на 17.05.2018р. складає 1 786 591 тис. грн. (один мільйон сімсот вісімдесят шість тисяч п’ятсот дев’яносто одна грн. 00 коп.).

Управлінням житлово-комунального господарства будуть надані пропозиції на розгляд профільної комісії та депутатів щодо виділення коштів у 2019 році на ремонт дороги по вул. Серафимовича. У разі виділення коштів, роботи по об’єкту будуть виконані у межах виділеного фінансування.

До того, при формуванні проекту міського бюджету на 2019 рік управлінням житлово-комунального господарства будуть надані пропозиції на розгляд профільної комісії та депутатів щодо виділення коштів на розробку проектно-кошторисної документації та виконання робіт з капітального ремонту дороги по вул. Д. Бєдного.

Стосовно питання облаштування дитячого майданчика, футбольного поля та капітального ремонту тротуару по вул. Халтуріна та Серафімовича, повідомляємо. При формуванні міського бюджету на 2019 рік управлінням житлово-комунального господарства будуть надані ці пропозиції на розгляд профільної комісії та депутатів щодо виділення коштів на благоустрій та капітальний ремонт зазначеної ділянки.

Питання Наведення ладу біля гаражів по вул. Верещагіна 10

Спеціалістами КП «Бердянськекотранс» буде оглянуто та ліквідовано засмічення зазначеної території.

Питання. Залишити як зараз рух маршруту № 17 після відкриття пр.Азовського

Перевезення пасажирів на маршруті №17 “Ун. Черемушки- Аквапарк” здійснюється згідно укладеного договору на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування, паспорту міського автобусного маршруту регулярних перевезень, погодженою схемою та затвердженим розкладом руху і має сталий сформований пасажиропотік.

Згідно п. 20 Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту» внесення змін постійного характеру до маршруту (продовження, скорочення) може здійснюватись на міських автобусних маршрутах у разі зміни шляху проходження, що не перевищує 25 відсотків загальної протяжності маршруту.

При цьому слід врахувати, що корегування маршруту негативно вплине на забезпечення міським пасажирським транспортом мешканців міста, які проживають на вул. Консульська, Свободи, пр. Східний та інш. і може викликати нарікання з їх боку.

Визначення міських маршрутів відбувалося з урахуванням пасажиропотоку на кожному маршруті окремо, а також рекомендацій Харківською національною академією міського господарства.

Згідно ст. 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише в межах повноважень та у спосіб, що передбачений Конституцією та законами України.

Враховуючи вищевикладене, виконавчий комітет Бердянської міської ради не має юридичних підстав для примушення будь-якого перевізника здійснювати перевезення на маршруті за умови інші, ніж передбачено договором на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування та паспортом міського автобусного маршруту регулярних перевезень.

Питання. Зробити зупинку біля школи № 16.

Питання з поточного ремонту зупинки громадського транспорту буде розглянуто на профільній депутатській комісії щодо виділення коштів на зазначений благоустрій.

Питання. На будинках Приазовкурорту з’явилось оголошення, що не буде опалення з січня – це правда чи ні?

Так, дійсно, ПрАТ «Приазовкурорт» «Комбінат комунальних господарств «Курорт» розмістив такі оголошення на інформаційних стендах. Це було зроблено з метою підвищення платіжної дисципліни мешканців будинку. Опалення буде здійснюватися до закінчення опалювального сезону. Внаслідок розміщення оголошень рівень оплати за тепло значно підвищився.

Питання. Ремонт внутрішньо дворової території житлового будинку по вул. Пушкіна,1

Стан внутрішньо дворової території житлового будинку за адресою вул.Пушкіна,1 обстежено спеціалістами УЖКГ. Результати обстеження будуть надані на розгляд профільних депутатських комісій для виділення коштів на виготовлення проектно-кошторисної документації та проведення капітального ремонту вказаного об’єкту в межах виділеного фінансування.




Останні новини Бердянська
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок