«С вещами на выход!» Комунальники не впорались зі снігом

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
11.01.2019 · 14:36 · переглядів - 5661

Бердянськ поплив. Плюсова температура і нічний дощ перетворили зимову казку з пухнастим снігом на льодову кашу. У воді опинилось практично все місто. Вердикт однозначний: комунальники не впорались зі своїми обов’язками.

«С вещами на выход!» Комунальники не впорались зі снігом

Потопає центр міста, ситуація в мікрорайонах ще гірша. Тротуари не прибрані від талого снігу, люди змушені пересуватись узбіччям доріг чи просто по воді. Більшість доріг в аналогічному стані, перейти проїзджу частину не зав’язши по щиколотку у воді -  майже нездоланний квест для молоді, а для людей похилого віку – неможливе завдання.

Зрозуміло, що потужні снігопади, а потім проливний дощ з плюсовою температурою повітря стали основною причиною відлиги, яка перетворила Бердянськ на Венецію. Об’єктивно оцінюючи ситуацію, чи можна було уникнути таких наслідків? Відповідь однозначна – так! Прикладом можуть послугувати деякі вулиці міста, на яких сніг було оперативно розчищено. Таких вулиць одиниці, але вони є, на цих ділянках є калюжі, але асфальт вільний від снігової каші.

вода

Під час опадів, комунальна техніка дійсно працювала на вулицях міста, дороги розчищались. Однак комунальні служби проґавили тимчасове потепління, від талого снігу не розчистили дороги і тротуари, як наслідок – затоплене місто.

Свідченням тотальної неспроможності комунальних служб утримувати міські території під час зимової негоди, окрім очевидного – затоплених вулиць, стало «креативне» управлінське рішення керівника КП «Бердянськекотранс» Івана Братенькова з лопатою в руках, особисто прибирати сніг. Фото символічне – замість розробки стратегії з оновлення матеріальних фондів підприємства, створення комфортних умов для залучення нових працівників директор лопатою відкидає сніг. До речі, навіть такі показові дії депутата-комунальника позитиву не додали – проспект Праці у сніговій каші. На фото це добре видно.

Руководитель с лопатой

Команда Володимира Чепурного, а точніше, нардепа Пономарьова, в Бердянську перебуває біля керма влади четвертий рік і щозими ми спостерігаємо аналогічну картину. Комунальники провалюють кампанію по зимовому утриманню доріг. Нам відомо, що деякі наші матеріали доходять безпосередньо до Олександра Сергійовича, тож, дозволимо собі порадити нардепу особисто проїхатись містом, пройтись по декільком вулицям, можна навіть центральними і на власні очі переконатись в неспроможності своїх ставлеників виконати свої прямі зобов’язання і оцінити об’єктивність критичних висловлювань мешканців міста в соціальних мережах.

В нормальному місті, де міський голова є самостійною політичною фігурою і може самостійно приймати управлінські рішення, після такого прибирання, неодмінно мали б послідкувати кадрові висновки. Ми ж тим часом очікуємо на заяви можновладців про «Зиму як ніколи» і публікації в підконтрольних ЗМІ про рекордні і до сьогодні небачені опади!




Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок