У Бердянську пройшов мітинг, присвячений п’ятій річниці Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні

По матеріалам пресс-службы исполкома
20.02.2019 · 12:08 · переглядів - 1092

Сьогодні в Україні вшановують пам’ять Героїв Небесної Сотні. Вшановують відвагу, силу духу і стійкість громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

У Бердянську пройшов мітинг, присвячений п’ятій річниці Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні

Герої Небесної Сотні ціною власного життя довели, що наш український народ – нескорений, а дух його — незламний.

У Бердянську в сквері Героїв Небесної Сотні сьогодні пройшов мітинг, присвячений п’ятій річниці Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. У ньому взяли участь міський голова Володимир Чепурний, секретар міської ради Олексій Холод, керуюча справами виконкому Ольга Кочубей, депутати міської ради, учасники Революції гідності, військові, молодь та громадськість міста.

Чепурной Владимир

“Ось уже п’ять років пройшло з того часу, як відбулася історична Революція Гідності. Події Майдану довели всьому світові, що українці горді та мужні, з великою силою волі та незламним почуттям любові до своєї Батьківщини, - звернувся до присутніх міський голова Володимир Чепурний. - Майдан об'єднав десятки тисяч українців, які пліч-о-пліч до кінця боролися за єдність, незалежність і справедливість. Там не було бідних чи багатих, сильних чи слабких, як не було і немає Сходу чи Заходу... Українців об'єднала українська земля та бажання жити у вільній державі. Герої Небесної Сотні назавжди змінили нашу країну і нас з вами, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі. Кожен із них заплатив за свої переконання найвищу ціну - життя. І для нас є святим обов'язком зберегти світлу пам’ять про них. Бажаю усім нам аби гідність, відданість та патріотизм були, є і будуть основними людськими якостями на шляху розбудови нашої держави”.

Під час заходу за активну громадянську позицію, постійну волонтерську благодійницьку діяльність та з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні міський голова Володимир Чепурний відзначив медаллю «За вагомий внесок у розвиток міста» учасницю Революції Гідності, волонтера, голову Бердянської міської громадської організації «Берегині Таврії» Ольгу Коник.

Із згадками про події, які 5 років тому сколихнули не тільки нашу країну, а й увесь світ, про загиблих Героїв Небесної Сотні під час мітингу виступили учасники Революції гідності Олька Коник та Віталій Белтадзе, а також голова Молодіжної ради Дмитро Кіосов.

На завершенні мітингу присутні вшанувати пам'ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні.




Останні новини Бердянська
вчора, 18 березень, понеділок 2024
17 березень, неділя 2024
16 березень, субота 2024
15 березень, п'ятниця 2024
14 березень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок