В 2019-му комунальні підприємства можуть втратити 3/4 власних прибутків

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
01.03.2019 · 08:58 · переглядів - 1606

На чергову сесію міської ради виноситься проект рішення, згідно якого пропонується збільшити норму відрахувань чистого прибутку комунальних підприємств з 10% - до 75%. Комунальники категорично проти

В 2019-му комунальні підприємства можуть втратити 3/4 власних прибутків

Скорочення власних надходжень до міського бюджету зумовлюють пошук додаткових джерел наповнення місцевої скарбнички. Так, одним з варіантів вирішення проблеми, в мерії вбачають встановлення максимальних ставок відрахування прибутків комунальних підприємств — 75%. Подібний підхід не новаторство місцевих чиновників — підприємства державної форми власності відраховують до державного бюджету 75% від дивідендів. Така політика призводить до занепаду далеко не процвітаючого державного сектору. Багаточисельні акції протесту під Кабінетом міністрів результату не принесли.

Не важко спрогнозувати, що в разі запровадження і на місцевому рівні даної системи оподаткування, за прикладом державних підприємств, це призведе до занепаду комунальної форми власності. Таку перспективу прекрасно розуміють керівники комунальних установ. На засіданні депутатської комісії з питань планування бюджету керівники КП “Зеленгосп”, “Рятувально-водолазна служба”, “Червона гвоздика” різко засудили ініціативу міської влади.

Профільний заступник мера Юлія Дойнова спробувала пояснити, що встановлення такої ставки передбачено законом. Як виявилось в ході дискусії законодавець визначив 75% відрахування чистого прибутку як граничний рівень оподаткування підприємств. Тобто, міська влада самостійно визначає, яким буде цей відсоток.

Враховуючи ймовірні негативні наслідки для всього комунального господарства міста, депутатська комісія не підтримала даний проект рішення. Вирішено детально обговорити цю ініціативу на засіданні депутатського дня. До того часу керівникам комунальних підприємств порадили між собою визначитись, який рівень оподаткування буде прийнятним для підприємств комунальної форми власності і на депутатському дні озвучити своє консолідоване рішення з приводу даного питання.




Останні новини Бердянська
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок