Колорит Грузії на сцені палацу культури – ансамбль Сухішвілі в Бердянську подарував феєричний концерт

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
01.03.2019 · 23:30 · переглядів - 2182

Подія, яку організатори анонсували практично за рік до її початку – концерт Національного ансамблю Грузії «Сухішвілі», в перший день весни в Бердянську пройшов з грандіозним успіхом.

Колорит Грузії на сцені палацу культури – ансамбль Сухішвілі в Бердянську подарував феєричний концерт

Національний балет Грузії був заснований у 1945 році подружжям Іліко Сухішвілі та Ніно Рамішвілі. За неповних 74 роки існування ансамбль завоював широку популярність не тільки в рідній країні, а й у Європі. Неповторний колорит, автентичність хореографії різних регіонів Грузії, високий професіоналізм танцюристів і справжня магія танцю захоплюють глядача з першого і до останнього номеру.

В концертній програмі з двох актів, з якою ансамбль «Сухішвілі» виступив в Бердянську, глядачам представили південний танець «Ачарулі», танець армії, танець жінок-воїнів, танець міської знаті, чоловічий танок горців. На сцені відбувались битви на мечах, літали кінжали, демонструвались неймовірні акробатичні трюки – кожна з постановок викликала захоплення і раз за разом переповнений зал вибухав шквалом оплесків.

Вишукана грація, плавність рухів в жіночих партіях створювали враження, що танцюристки левітують над паркетом. Окремої уваги засулговують костюми артистів – кожен хореографічний номер супроводжувався новим вбранням. Всі номери виконувались під живу музику у виконанні національного оркестру.

Другу частину концертної програми відкривав український танець. Нинішні керівники ансамблю поставили танок з використанням найбільш популярних українських танців. Цей номер включено до програми виступів балету не лише в Україні, а й під час гастролей ансамблю закордоном. В такий спосіб Національний балет Грузії висловлює солідарність з Україною, яка страждає від агресії з боку РФ.

Концерт тривав майже дві години і завершився шквалом оплесків вдячних глядачів за неймовірну атмосферу, яку подарував бердянцям ансамбль «Сухішвілі».




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок