Дев'яті пологи ледь не закінчились трагедією для мешканки Бердянська

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
02.04.2019 · 10:19 · переглядів - 4790

Головний лікар БТМО Дмитро Єгоров розповів про серйозну нестачу запасів крові на місцевій станції переливання. В якості прикладу Дмитро Єгоров навів ситуацію, в якій опинилась мешканка міста під час дев'ятих пологів.


Як повідомив Дмитро Єгоров, одній з пацієнток пологового будинку терміново знадобилось переливання крові. Ситуацію ускладнювала і специфічність групи крові породіллі, але навіть із запасами еритроцитів виявились проблеми. Бердянські медики були змушені звернутись до колег із Запоріжжя та Мелітополя, де було зарезервовано необхідні запаси. Кров надійшла із Запоріжжя. На щастя жінку вдалось врятувати, але ситуація продемонструвала необхідність проведення додаткової агітації важливості донорства крові.

Під час апаратної наради при міському голові Дмитро Єгоров закликав керівників установ та організацій різної форми власності передати звернення бердянських медиків і долучитись до числа донорів крові.

Дмитро Єгоров також відзначив, що серед категорій професій з підвищеним фактором ризику — поліцейських рятувальників, військових — відсоток донорів вкрай низький.

Міський голова Володимир Чепурний закликав підлеглих, а також пересічних мешканців міста не залишатись осторонь проблеми. Також мер порадив медикам провести серію зустрічей на підприємствах з колективами і в особистих бесідах з людьми пояснити, наскільки важливо мати достатні запаси донорської крові для порятунку життя пацієнтів.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок