Чорнобильська катастрофа – бердянці вшанували пам'ять ліквідаторів

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
26.04.2019 · 12:16 · переглядів - 534

В цьому році, 26-го квітня світ відзначає 33 річницю катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції. Пам'ять ліквідаторів в Бердянську вшанували на мітингу-реквіємі.

Чорнобильська катастрофа – бердянці вшанували пам'ять ліквідаторів

Аварія на 4-му реакторі ЧАЕС стала однієї з найбільших техногенних катастроф людства в ХХ столітті і найбільшою за всю історію існування ядерної енергетики. За офіційними даними радіоактивного ураження зазнали понад 600 тисяч чоловік, в першу чергу ліквідатори.

Станом на сьогодні в Бердянську офіційно зареєстровано 333 ліквідатори. Голова Бердянської міської організації «Союз-Чорнобиль» Тетяна Коваленко наголосила про необхідність збереження пам’яті про кожного учасника ліквідації Чорнобильської аварії! Ліквідатор Олександр Іванов підкреслив, що жодні обставини не мають заважати державі виконувати свої зобов’язання перед ліквідаторами, адже останні, ціною власного життя і здоров’я, свій обов’язок виконали.

Від міської влади пам'ять жертв Чорнобильської катастрофи вшанували керуюча справами міськвиконкому Ольга Кочубей та депутат Володимир Безверхий. Ліквідатори, представники бердянських рятувальників, учнівська молодь поклали квіти до пам’ятного знаку «Чорнобиль».




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок