Квартири для переселенців - Бердянськ може приєднатись до державної програми

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
15.05.2019 · 08:43 · переглядів - 897

На засіданні комісії з гуманітарних питань депутати розглянули можливість приєднання до програми із забезпечення житлом вимушених переселенців

Квартири для переселенців - Бердянськ може приєднатись до державної програми
Автор фото Антон Кімнатний

На закупівлю квартир держави компенсує 50% їх вартості — іншу половину має покрити міський бюджет.

На черговій сесії міської ради пропонується затвердити рішення про забезпечення житлом внутрішньо-переміщених осіб. На даному етапі планується придбання двох трикімнатних квартир. Нерухомість перебуватиме у комунальній власності, а спеціальна комісія мерії, відповідно до вимог закону, визначатиме сім'ї, які потребують допомоги держави в житлі.

Як повідомила заступник міського голови Юлія Дойнова йдеться про 1 мільйон 50 тисяч гривень. Для приєднання до державної програми міська рада має висловити готовність профінансувати 50% від цієї суми з міського бюджету. Використовуватись квартири будуть за аналогією з соціальним житлом для дітей-сиріт.

Депутати досить неоднозначно сприйняли даний проект рішення. Зокрема, голова комісії Євген Георгієв запропонував не підтримувати цю ініціативу. На його думку, забезпечення соціальним житлом вимушених переселенців буде несправедливим по відношенню до бердянців, які багато років стоять в чергах на отримання квартири. Зокрема, депутат навів приклад медиків.

Наскільки коректно порівнювати потреби людей, на життя яких вплинула війна, які втратили своє майно і домівки з необхідністю забезпечення житлом бердянських медиків — питання. В результаті тривалого обговорення, більшістю голосів депутати все ж підтримали даний проект рішення і не стали відмовлятись від пів мільйона гривень, які держава готова виділити на вирішення побутових проблем бердянців - переселенців з Донбасу.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок