В мерії визнали проблему. Депутатам пропонують прийняти комунікаційну стратегію

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
15.05.2019 · 21:17 · переглядів - 1145

Для налагодження зв'язків між владою та громадою міста депутатам міської ради пропонується затвердити комунікаційну стратегію.


Документ розроблено за участі українсько-канадського проекту “Проміс”. Основне завдання — налагодити тісний двосторонній взаємозв'язок з різними представниками громадянського суспільства та міською владою. Тобто, громада має бути інформована про основні події та рішення, які ухвалюються міською радою і в той же час активні мешканці міста зможуть доносити своє бачення на розвиток Бердянська чи конкретної сфери міської життєдіяльності.

Стосовно самого аналізу, можна зазначити, що фахівцями ПРОМІСУ була проведена ґрунтовна робота, однак ряд моментів і висновків, до яких приходять автори наводять сумніви на коректність вихідних даних, які були надані розробникам. Зокрема, в аналізі Інтернет-аудиторії, як ЗМІ, так і соціальних мереж, значно перевищена доля впливу провладних інституцій. Реальна картина в Інтернет-просторі міста дещо відрізняється від наведених в стратегії суджень. Також виникають питання і про відкритість влади, на чому акцентують увагу дослідники.

За результатами аналізу дослідники дійшли висновку про недостатню взаємодію між владою та представниками різних прошарків міського населення, відсутній діалог з бізнесом, відсутній моніторинг ЗМІ з подальшою реакцією на публікації. Автори дослідження також підкреслюють, що ухвалені рішення міською радою базуються не на “об'єктивних даних, а виходячи з особистих уявлень керівництва міської влади”.

В будь-якому випадку, представлений документ — це один з небагатьох кроків, який може призвести до налагодження відкритого діалогу між владою та громадою.

В ході обговорення проекту рішення на засіданні комісії з гуманітарних питань, депутатської етики та законності, Євген Георгієв видав достатньо цікавий спіч з роздумами про ефективність інформування населення. Так, на думку голови фракціїї БПП влада має не стільки робити, скільки розповідати про свої здобутки. Детальніше — на відео.

Менше працювати — більше розповідати, мабуть, життєве кредо політиків і чиновників різних рівнів. Зокрема в нашому місті цього “неписаного правила” дотримуються особливо прискіпливо. Про що казати, якщо всі місцеві ЗМІ підконтрольні нардепу, особливо під час виборчої агітації, за масштабами висвітлення подарунку сковороди одному з дитячих закладів від імені місцевого мастильного магната, прирівнюють ледь не до події загальнонаціонального значення. Приблизно за таким сценарієм висвітлюється і діяльність міської влади.

Враховуючи існуючий підхід і позицію лідера фракції БПП, результати роботи фахівців ПРОМІСУ втілені в життя в Бердянську, навряд чи будуть.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок