Професіографічна екскурсія в Бердянський морський торгівельний порт

По матеріалам Бердянського міського центру зайнятості
16.05.2019 · 12:09 · переглядів - 914

Ще здавна професія моряків вважалася дуже романтичною та дивовижною, майже кожен хлопчик, якому пощастило народитися в місті де є море, надихатися його енергією кожного дня, відчувати нестримне бажання охопити разом цю безмежність навколо себе, мріє стати справжнім капітаном.

Професіографічна екскурсія в Бердянський морський торгівельний порт

Але ж мало хто знає, що за красивою історією ховається тяжка праця…

З метою поглибити знання молоді, щодо морських професій, згідно  Меморандуму про співпрацю державної служби зайнятості та ДП «Адміністрація морських портів України», який підписано 31 травня 2018 року, 14 травня поточного року, фахівці Бердянського міськрайонного центру зайнятості організували професіографічну екскурсію для учнівської молоді ЗЗСО № 2 м. Бердянська.

Вже не перший рік Бердянський міськрайонний центр зайнятості плідно співпрацює з ДП Бердянським морським торгівельним портом.

Провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних - Юлія Костенко та провідний фахівець з питань зайнятості відділу взаємодії з роботодавцями - Макарова Анастасія, разом з учнями та педагогами ЗЗСО № 2 відвідали Бердянський морський торгівельний порт. Наразі, найголовнішою спільною метою є майбутнє працевлаштування молоді, але успішне працевлаштування починається з самопізнання та з професійного самовизначення.

Того дня море лежало тихе й спокійне, виблискувало проти сонця, працівники порту щиро та радісно нас зустріли. Початок чарівної подорожі відбувся в історичному музеї порту, де завідуючий музеєм Денисов Є.С. провів захоплюючу екскурсію сторінками розвитку порту. Також учнів дуже зацікавили артефакти, які зберігаються в музеї.

Насолодившись розповіддю про історію порту, нас чекало найцікавіше: ми поринули по той бік історії та, нарешті, опинились у середині морської історії – сам порт. Потрапити туди можна лише пройшовши лінію контролю за відповідними пропусками. Виконуючий обов’язки начальника адміністрації порту Бур’ян В.А. охоче відкрив нам таємниці роботи працівників порту. Також познайомив з головним диспетчером, в свою чергу Гладирь О.Л. розповів про обов'язки, які виконують диспетчери, дав можливість зблизька поспостерігати за роботою суднових працівників та помилуватися краєвидом за допомогою біноклю. Звичайно, дітей дуже захопив цей процес.

Останнім кроком було відвідування пароплаву, де капітан судна Машков Євген, залюбки продемонстрував учням обладнання, умови роботи. Діти навіть мали змогу відвідати святе місце – рульову капітана, а також були здивовані обстановкою, потрапивши до машинного відділення.

У кожному слові працівників Бердянського морського торгівельного порту, які проводили екскурсію, відчувалася любов та повага до нашого міста, порту та праці людини, а також бажання працювати з молоддю, щоб вона мала кращі умови для розкриття здібностей, адже вона – наше майбутнє: прекрасне і талановите. Школярі також були в захваті та висловили бажання побувати в порту ще не один раз. Сподіваємось на наступну цікаву зустріч!

Юлія Костекно,
провідний фахівцеь з профорієнтації




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок