Міжнародний фестиваль інвалідів в Бердянську без бердянців?

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
21.05.2019 · 20:50 · переглядів - 749

До депутатів міської ради звернувся Президент Азовського міжнародного фестивалю інвалідів «Повір у себе» Олександр Кисіль з ініціативою виділення 48 тисяч гривень на участь в Міжнародному заході інвалідів Бердянська.


Питання обговорили на засіданні Дня депутата. В своєму зверненні Олександр Кисіль акцентував увагу депутатів та представників міської влади, що організаторам вдалось знайти можливість скоротити потреби у коштах, тож наразі необхідно для участі мешканців міста в Міжнародному фестивалі 40 тисяч гривень. Організація інвалідів, яку очолює Олександр Кисіль нараховує понад 6 тисяч членів бердянців. Міжнародний фестиваль проводиться в Бердянську з 2006 року. Учасники з інших міст України та інших країн покривають свою участь за власний кошт. Для 30-ти бердянців необхідно 40 тисяч гривень. Ці кошти і просять виділити з міського бюджету інваліди.

Заступник мера Юлія Дойнова зазначила, що на сайті мінкульту відсутні відомості про Міжнародний фестиваль “Повір у себе”, тому у міської влади відсутні підстави для виділення коштів з міського бюджету на проведення цього фестивалю. Для інвалідів міста влада проводить інші фестивалі, а організація Олександра Кисіля в поточному році отримає 79 тисяч гривень.

Позицію міської влади категорично не підтримали депутати, принаймні ті, хто взяв слово для висловлення своєї позиції з даного приводу. Зокрема Олександр Свідло закликав міську владу знайти можливість для виділення 40 тисяч гривень для потреб бердянських інвалідів. Такої ж думки і депутат Віталій Байдала.

В ході достатньо емоційної дискусії, вирішено винести дане питання на розгляд депутатського корпусу, однак, судячи з висловлювань Юлії Дойнової та Володимира Чепурного, міська влада дану ініціативу не підтримує. Остаточне рішення буде прийнято на сесії міської ради.




Останні новини Бердянська
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок