ПриватБанк подав позов до Коломойського в США

По матеріалам НВ.Бізнес
23.05.2019 · 12:15 · переглядів - 317

ПриватБанк України подав позов до екс-співвласника банку Ігоря Коломойського в Канцелярський суд штату Делавер

ПриватБанк подав позов до Коломойського в США

Про це повідомляє Bloomberg.

Позов був поданий 21 травня. У ПриватБанку заявляють, що кредити, які банк видавав до націоналізації пов'язаним з Коломойським компаніям, витрачалися в тому числі на придбання комерційної нерухомості в штатах Делавер і Огайо.

Пов'язані з Коломойським компанії були найбільшими власниками комерційної нерухомості в Клівленді (штат Огайо), йдеться в позові. Відзначається, що Коломойський і Геннадій Боголюбов, який також був співвласником банку, використовували банк  "як свою власну скарбничку". Представники ПриватБанку заявили в позові, що Коломойський і Боголюбов через ряд компаній купували «виробничі потужності з виробництва сталі і феросплавів» в Огайо, Мічигані, Західній Вірджинії і Кентуккі.

Адвокат Коломойського і Боголюбова заявив в письмовому коментарі, що його клієнти заперечують причетність до відмивання грошей. Він упевнений, що суд не стане на сторону ПриватБанку.

Bloomberg відзначає, що Канцелярський суд штату Делавер відомий тим, що швидко розглядає такі позови.

ПриватБанк був націоналізований в грудні 2016 року. В рамках докапіталізації банку державу випустило облігації внутрішньої держпозики на 155,3 млрд грн.

Портфель непрацюючих кредитів ПриватБанку, який класифікується як пов'язаний з попередніми власниками, на 31 грудня 2018 року оцінюється в 212,795 млрд грн .

18 квітня 2019 року Окружний адмінсуду Києва визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку. Кабмін подав апеляцію.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок