В Єврокомісії оцінили першу зустріч із Зеленським

По матеріалам Слово і діло
05.06.2019 · 08:51 · переглядів - 1538

У Європейській комісії назвали «теплою» першу зустріч президентів України Володимира Зеленського та Єврокомісії Жана-Клода Юнкера, а також запевнили у подальшій підтримці

В Єврокомісії оцінили першу зустріч із Зеленським

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Інтерфакс-Україна.

 - Тепла перша зустріч двох лідерів у присутності комісара Хана підтвердила незмінну підтримку Європейської комісії зусиль України в реформуванні економіки, держави і суспільства. ЄС продовжуватиме підтримувати територіальну цілісність України і шлях країни до миру, добробуту і демократії під керівництвом президента Зеленського, - повідомив офіційний представник ЄК.

Під час свого першого закордонного візиту Зеленський зустрівся із головою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером. Володимир Зеленський в ході зустрічі підтвердив незмінність європейського та євроатлантичного курсу України і подякував за особливу роль Європейського союзу у стримуванні російської агресії.

Президент відвідав штаб-квартиру НАТО, де провів зустріч з генеральним секретарем Альянсу Єнсом Столтенбергом, після якої відбулася спільна прес-конференція.

Після закінчення спілкування з пресою обидва високопосадовці взяли участь в засіданні Комісії Україна-НАТО на рівні послів.

Пізніше у будівлі Єврокомісії було проведено зустріч з президентом ЄК з питань євро, соціального діалогу, фінансової стабільності та фінансових послуг Валдісом Домбровскісом, який курирує питання макрофінансової допомоги Україні.

Завершувала програму зустріч з президентом Польщі Анджеєм Дудою, яка відбулася в представництві Польщі в ЄС.  Після її закінчення президенти обох держав зробили заяви для преси.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок