«Здоровий спосіб життя – запорука щастя».

По матеріалам Бердянського міського центру зайнятості
05.06.2019 · 10:04 · переглядів - 598

Літо – довгоочікувана для школярів пора року . Не тільки тому, що погодні умови завжди сприяють дозвіллю на свіжому повітрі, а саме тому, що літні канікули довготривалі.

«Здоровий спосіб життя – запорука щастя».

У багатьох закладах загальної середньої освіти міста Бердянська на початку літнього оздоровчого сезону розпочали свою роботу денні табори відпочинку.

Але відпочинок повинен бути ще і корисним. Саме тому при Бердянському муніципальному ліцеї Бердянської міської ради працює мовний табір.

Блфяизько 50 юнаків та дівчат, віком від 12 до 15 років мають змогу у формі відпочинку, а саме під час відвідування різних заходів відточувати свої знання англійської мови.

Фахівці Бердянського міськрайонного центру зайнятості завжди приймають активну участь у заходах таборів відпочинку, організовують та проводять найрізноманітніші цікаві заходи профорієнтаційної спрямованості.

Літо 2019 року на стало винятком.

Вже 4 червня профінформатор Корнієнко Ольга Валеріївна разом з заступником директора - начальником мовного табору Голубовою Ларисою Миколаївною, педагогами закладу, організувала інформаційний захід «Здоровий спосіб життя – запорука щастя».

Одне з важливих завдань суспільства - виховати фізично, морально, соціально, духовну здорову людину. Справедливими є слова : « Гроші втратив - нічого не втратив, час втратив – багато втратив, здоров’я втратив – все втратив». Сьогодні майже 90% дітей дошкільного віку, учнів і студентів мають відхилення у здоров’ї. Людина сьогодні звикла сподіватися не на захисні сили свого організму, а на могутність медицини.

Академік Амосов стверджував: «Щоб бути здоровим, потрібні власні зусилля, постійні і значні. Замінити їх не можна нічим».

Так що таке здоров’я, спосіб життя, здоровий спосіб життя?

Про все це юнакам та дівчатам у доступній для віку формі розповідав Жуков Віктор Євгенійович – лікар – методист міського Центру здоров’ я.

Після цікавої розповіді було дуже багато запитань і зроблено висновок, які принципи лежать в основі здорового способу життя:

  • Раціональне харчування;
  • Оптимальний руховий режим;
  • Загартування організму;
  • Особлива гігієна;
  • Відсутність шкідливих звичок;
  • Позитивні емоції;
  • Інтелектуальний розвиток;
  • Моральний і духовний розвиток.

Зустріч мала елемент профорієнтації. Школярі дізнались про нову спеціальність - лікар – методист.

Попереду 3 місяці відпочинку, безтурботного життя, яскравих вражень, а головне, міцного здоров’я! Ці побажання лунали наприкінці заходу.

До нових зустрічей восени.




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок