Рада прийняла закон, який передбачає процедуру імпічменту

По матеріалам НВ Україна
06.06.2019 · 11:39 · переглядів - 975

Верховна Рада схвалила в другому читанні законопроект № 1098 Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії, в якому передбачена процедура імпічменту президента

Рада прийняла закон, який передбачає процедуру імпічменту

За відповідний документ проголосували 279 нардепів.

Законопроект, зокрема встановлює порядок створення і організацію діяльності спеціальної тимчасової слідчої комісії для проведення розслідування обставин вчинення президентом України державної зради або іншого злочину.

Депутати прийняли документ в першому читанні 25 квітня 2019 року. Під час підготовки до другого читання до законопроекту надійшло понад 1600 поправок.

Законопроект покликаний законодавчо врегулювати повноваження парламенту щодо визначення статусу, порядку створення і діяльності тимчасових слідчих комісій, тимчасових спеціальних комісій і спеціальної тимчасової слідчої комісії для проведення розслідування під час процедури усунення президента України з поста в порядку імпічменту.

Підставою для ініціювання імпічменту та створення спеціальної слідчої комісії є подання, підписане більшістю нардепів від конституційного складу парламенту, підписи яких не відкликаються.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок