Зоопарку "Сафарі" - 10 років

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
07.06.2019 · 12:10 · переглядів - 2960

7-го червня бердянському зоопарку “Сафарі” виповнюється 10 років. За ці роки “Сафарі” заслужено завоював звання найкращого зоопарку України. В ювілейний День народження пропонуємо нашим читачам коротко ознайомитись, як розвивалась одна з головних родзинок курортного містечка.


Історичний екскурс

Якщо бути більш точним, бердянському зоопарку вже 15 років, адже свій літопис "Сафарі" розпочинає з 2004 року — саме тоді в нашому місті вперше з'явились вольєри з тваринами, які були розміщені на схилі гори, практично в центральній частині міста. І хоча територія була порівняно невеликою, але вже тоді вона вміщала близько 40 видів тварин.

Нову земельну ділянку вдалося знайти в курортному мікрорайоні, де сьогодні і розташовується зоопарк "Сафарі". Місцевість, на якій сьогодні розкинувся «Сафарі», представляла собою болото, зарослу очеретом. Вся територія була підсипана 32-тисячами кубів різного ґрунту.

За 9 років роботи вдалося створити унікальний для України приватний зоопарк, який за темпами свого розвитку, рівню утримання вихованців, інфраструктурі не має аналогів в Україні.

Тваринний світ зоопарку "Сафарі"

За 10 років роботи бердянський зоопарк «Сафарі» істотно розширив видове представництво тварин — з 40 видів до понад 180-ти сьогодні. При чому деякі з них - зникаючі.

В зоопарку проживають жирафи, зебри, леви, тигри, в тому числі і абсолютно унікальні хижаки - білі леви і тигри, лами, альпаки, верблюд, білі вовки, ведмеді, кенгуру різні мавпи, сурикати, фенеки і багато-багато інших. За роки існування в бердянському зоопарку створилася велика група білих вовків. З огляду на особливості отримання кожної тварини і пов'язаного з цими труднощами, очевидно, що сьогоднішній зоопарк «Сафарі» - результат багаторічної копіткої роботи.

Великими сім'ями живуть павіани-гамадрили, серед улюбленців відвідувачів і два шимпанзе та орангутанг. Окремо варто зупинитися на пернатих, які живуть на двох спеціально створених озерах і вольєрах. Білі і чорні лебеді, пелікани, різні види качок, гуси.

коллаж

Територія зоопарку густо засаджена зеленню. При проведенні ландшафтних робіт Ігор Кальченко зберіг рідні для Приазов'я рослини, до яких були висаджені нові декоративні насадження, нехарактерні для нашої місцевості. Це голубий ялівець, канадська ялинка, сакура, альпійська троянда, гірська лаванда та багато інших.  За оцінками власника зоопарку Ігоря Кальченко, в бердянському зоопарку "Сафарі" всього вдвічі менше рослин, ніж в ботанічному саду Ялти.

коллаж"Сафарі-парк"

Інфраструктура зоопарку максимально адаптована для комфорту відвідувачів — безліч паркових лав, альтанки, гойдалки, а для дітлахів окремий ігровий майданчик, веломашинки та ін.

Окремої уваги заслуговує "Джунглі парк" -  в якому максимально представлені маленькі мешканці джунглів. Цей куточок став одним з найулюбленіших місць для маленьких відвідувачів зоопарку "Сафарі".

Бердянський зоопарк «Сафарі» є дійсним членом Європейської асоціації зоопарків та акваріумів EARAZA. В 2016-му році визнаний кращим місцем згідно з рейтингом TripAdvisor, яке мандрівники радять відвідати в Бердянську.

В 10-ти річний ювілей зоопарк "Сафарі" приймає поздоровлення з усіх куточків України. Редакція "Бердянськ 24" приєднується до привітань і бажає подальшого успішного розвитку і процвітання зоопарку, колективу співробітників та Ігорю Кальченко, які щоденною копіткою працею створили унікальний для нашого міста заклад!

Тэги: Сезон 2019



Останні новини Бердянська
вчора, 18 березень, понеділок 2024
17 березень, неділя 2024
16 березень, субота 2024
15 березень, п'ятниця 2024
14 березень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок