У Міноборони спростували свої ж дані про ухилення Зеленського від мобілізації

По матеріалам НВ Україна
19.06.2019 · 11:22 · переглядів - 761

Міністерство оборони спростувало свою інформацію про призов за мобілізацією Володимира Зеленського в 2014—2015 роках

У Міноборони спростували свої ж дані про ухилення Зеленського від мобілізації

Про це йдеться у відповіді Міноборони на запит Українських Новин. 

Агентство запросило у Міноборони інформацію про те, чи оголошувався у розшук Зеленський у зв’язку з тим, що він не прибув у військкомат за повістками для призову з мобілізації 15 квітня 2014 року, 23 червня 2014 року, 15 серпня 2014 року, 10 травня 2015 року.

Дана інформація про повістки була оприлюднена прес-службою Міноборони 13 квітня поточного року у відповідь на запити групи депутатів Верховної Ради.

У відповідь на запит Міноборони підтвердило, що Зеленський перебуває на військовому обліку в металургійному-Долгінцевському військкоматі Кривого Рогу Дніпропетровської області.

За результатами медкомісії він визнаний придатним до військової служби, має військово-облікову спеціальність «діловод діловодства».

 - Військову службу в Збройних силах не проходив, на військову службу за мобілізацією протягом 2014−2015 років не призивався, — сказано у відповіді міністерства.

Інші обставини призову Зеленського Міноборони повідомити відмовилося, пославшись на те, що це є службовою інформацією і не підлягає розголошенню.

13 квітня Міністерство оборони заявило що Зеленський проігнорував чотири повістки про призов на строкову військову службу в 2014—2015 роках.

Штаб Зеленського заперечив отримання повісток.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок