Європейська зрада. В Страсбурзі проголосували за повернення Росії до ПАРЄ

По матеріалам НВ Україна
25.06.2019 · 08:35 · переглядів - 1763

118 делегатів Парламентської асамблеї Ради Європи проголосували за повернення Росії в організацію без виконання будь-яких міжнародних зобов’язань

Європейська зрада. В Страсбурзі проголосували за повернення Росії до ПАРЄ

Згідно з результатами голосування, оприлюдненими на сайті асамблеї, резолюцію в повному складі підтримали делегації з Азербайджану, Франції, Іспанії, Італії, Австрії, Норвегії, Португалії, Словаччини, Сербії та Туреччини.

Частково повернення російської делегації підтримали Німеччина, Швейцарія, Молдова, Чехія, Вірменія і Нідерланди.

Україна і Грузія висловилися проти в повному складі. Також проти такого рішення висловилися більшість делегатів з Польщі, Литви, Латвії, Великої Британії, Естонії та Швеції.

Член української делегації і віце-спікер Ради Ірина Геращенко розкритикувала позицію Нідерландів за підсумками голосування.

 - А знаєте, хто найбільше мене вразив сьогодні? Голландські депутати. Днями міжнародна слідча група оприлюднила результати трагедії МН 17. Встановила причетність росіян до вбивства 280 осіб. Сьогодні голландські депутати проголосували за повернення Росії в ПАРЄ. Впевнена, що вони ніколи не зустрічалися з родинами жертв, не були на похоронах останків, - написала вона.

Глава делегації Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи Володимир Ар'єв прокоментував рішення, яке дозволяє повернути в ПАРЄ російську делегацію.

У себе в Facebook він написав, що ПАРЄ "в стані зомбі о першій годині ночі відкрила двері агресору".

 - Завтра битва триватиме. За санкції, які залишилися серед можливих, - зазначив Ар'єв.

У коментарі одному з українських телеканалу Володимир Ар'єв зазначив, що це перший раз, коли за багато років українська делегація не має дипломатичної підтримки з боку президента України.

 - На моє прохання провести таку зустріч з президентом Зеленським, щоб скоординувати дії, щоб заручитися підтримкою нової влади, ми отримали мовчання. Це перший раз, коли за багато років українська делегація не має дипломатичної підтримки з боку глави держави, - підкреслив Ар'єв.

Не менш емоційні та відверті спічі були у представників української делегації під час самого засідання ПАРЄ.

Українська делегація допустила припинення своєї участі в асамблеї

Після повернення повноважень делегації Росії в ПАРЄ українська делегація може призупинити свою участь в організації, заявила в.о. голови комітету Верховної Ради з питань євроінтеграції Марія Іонова, пише НВ.Україна.

 - Делегація збереться і буде вирішувати. У принципі ми не бачимо себе в одному залі з росіянами. Ми просто припинимо участь України в літній сесії. І взагалі я не знаю, чи можна буде туди повертатися, якщо чесно, — сказала вона.

Іонова підкреслила, що українська делегація буде протестувати під час процедури повернення повноважень членам російської делегації.

 - Ми встанемо і будемо протестувати. І коли вони залишаться в залі, ми покинемо його. Нехай вони голосують за Генерального секретаря без України, — зазначила вона.

Іонова додала, що члени ПАРЄ здійснюють самогубство.

 - Це початок руйнування самої організації, — сказала депутат.

За словами Іонової, в адміністрації президента Володимира Зеленського двічі проігнорували офіційні звернення представників української делегації в ПАРЄ, які пропонували зустрітися з главою держави перед його візитом до Франції, щоб розповісти «про всі загрози, оскільки розуміли позицію французів».

Вона зазначила, що німці і французи «сьогодні і останнім часом не приховували свою проросійську політику».

Напередодні на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи відхилили пропозицію делегації України розглянути поправки до резолюції по поверненню РФ в організацію.

Нагадаємо, що 24 червня в Страсбурзі відкрилася літня сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, на якій санкціонували повернення російської делегації в ПАРЄ.

3-го червня регламентний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи схвалив проект резолюції, завдяки якій Росія може повернутися в ПАРЄ без виконання міжнародних зобов'язань.

Парламентська асамблея Ради Європи позбавила делегацію Росії права голосу в січні 2015 року через агресію проти України. З тих пір російські представники чинили тиск на ПАРЄ, намагаючись домогтися скасування санкцій. Зокрема, з кінця червня 2017 року російська сторона призупинила сплату внесків до Ради Європи до відновлення повноважень делегації.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок