В Бердянському морському порту ліквідували забруднення акваторії

По матеріалам АМПУ Бердянськ
19.07.2019 · 10:22 · переглядів - 1249

17 липня до Адміністрації морського порту Бердянськ надійшло повідомлення від агента про аварійний розлив нафтопродуктів біля причалу №2. Джерелом його виникнення став т/х «ISKANDER» (прапор Туніс).

В Бердянському морському порту ліквідували забруднення акваторії

Відповідно до вимог чинного законодавства та згідно Плану ліквідації та локалізації забруднюючих речовин навколо судна відразу встановили бонові огородження, а про ситуацію повідомили Державну морську адміністрацію, Державну Азовську морську екологічну інспекцію, сектор ОНС та всі відповідні організації. 

Лабораторією Державної Азовської морської екологічної інспекції були відібрані проби морської води, а на ліквідацію розливу направлено т/х «МНМС-69» з сорбентом «Еконадин».

Наразі забруднення локалізовано. Комісія встановила, що площа розливу склала близько 100 кв. метрів. Його причиною стала аварійна ситуація на т/х «ISKANDER» (а саме пошкодження танку derty).

«Ми вдячні всім, хто допомагав і допомагає у вирішенні ситуації. Наше підприємство розуміє свою відповідальність за екологічний стан моря, тим паче в розпал курортного сезону, тому від нас було прикладено максимум зусиль. Наразі жодної загрози немає, наші спеціалісти продовжують роботу. Справою займаються відповідні структури» - резюмував начальник Адміністрації морського порту Бердянськ Олександр Барчан.




Останні новини Бердянська
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок