Який він — ідеальний пляж Бердянську, та як його дістатися

По матеріалам ТВ5
20.07.2019 · 12:30 · переглядів - 2414

Ідеального пляжу в Бердянську немає. У кожного свої особливості, свої плюси та мінуси. Але як обрати саме той, «ідеальний» пляж для відпочинку?


Олександр Плешков — один з тих, хто стояв біля витоків створення Бердянського клубу любителів бігу та зимового купання «Екстрим». Члени клубу купаються в різних місцях протягом року, але свята відзначають разом на центральному пляжі. Єдине, що інколи тут бентежить – кількість людей у розпал курортного сезону.

Гостей же міста не бентежать заповнені пляжі. Все, що треба для відпочинку, знаходиться поруч — численні кафе і магазини, атракціони і визначні пам’ятки, тінисті сквери. І все це за кілька метрів від житла.

Ще одне популярне місце – так званий «третій пляж». Від залізничного вокзалу Бердянська пішки хвилин п’ятнадцять. Трохи далі, якщо йти вздовж берега на південний схід, знаходиться пляж «Червона гвоздика», що поряд з однойменним оздоровчим центром. Цей пляж вважається найкращим місцем для дітей. Такі ж мілководні пляжі є і в західній частині Бердянська — в мікрорайоні «АКЗ». Недалеко від автовокзалу Бердянська є ще кілька пляжів поблизу житлового сектору. Це мікрорайон «Ліски». Недолік —  на одному з пляжів може зустрічатись дрібне будівельне сміття. Місцеві жителі намагалися таким способом укріпити берег.

Але кращі пляжі — на Бердянській косі. Хоча туди складно дістатись. На початку коси, розташований один з найпопулярніших пляжів  міста — «Верхова». Влітку тут курсує громадський транспорт.

Але дістатися пляжів на косі доволі складно, навіть незважаючи на те, що інтервал руху транспорту – в середньому 15 хвилин. Так само складно буде дістатися найвіддаленішого пляжу – оголовку коси. Доведеться йти пішки хвилин 40, оскільки у заповідній зоні рух авто заборонено. Але на оголовку коси і на її східній стороні море набагато глибше, ніж в затоці — в центрі міста.

У Бердянську можна знайти пляж на будь-який смак. Але відпочивати варто лише в місцях, які обладнані і пристосовані для купання. Тільки тоді можна отримати від моря радість і заряд позитивної енергії на довгий час.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок