Охоронець, що викрав у свого работодавця Мerсedes, отримав 5,5 років ув’язнення

Бердянськ 24
31.07.2019 · 11:37 · переглядів - 1942

У цій справі Бердянською місцевою прокуратурою до суду було направлено обвинувальний акт за ч. 2 ст. 289, ч.1 ст. 383 КК України


Так, у грудні 2018 року, пізно в ночі, працюючи в якості охоронця на території одного із підприємств в селі Азовське, громадянин Л., з метою незаконного заволодіння транспортним засобом «Мerсedes-Benz», маючи вільній доступ до ключів від вказаного транспортного засобу, взяв ключі від автомобіля, які знаходились в сторожці на території підприємства. Після цього, крадій за допомогою ключів привів двигун вказаного автомобіля в дію. Відразу після цього, Л. став керувати вказаним авто по території м. Бердянськ, тобто таємно протиправно вилучив його у власника Б. всупереч волі потерпілого та в наступному розпорядився автомобілем на власний розсуд, чим завдав останньому майнову шкоду на суму 155800 гривень.

Крім цього, того ж дня на території підприємства, з метою уникнення від кримінальної відповідальності за скоєний угон автомобіля, зі свого мобільного телефону подзвонив по телефону «102» та надав завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину, після чого приїхали працівники слідчо-оперативної групи Бердянського ВП ГУНП, будучи попередженим про кримінальну відповідальність за ст. 383 КК України, а саме про завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину, шляхом повідомлення відомостей, які не відповідають дійсності та бажаючи, щоб їх визнали за правдиві, під час складення слідчим протоколу, надав завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину, а саме угону автомобіля «Мerсedes-Benz».

Отже, завдяки якісному забезпеченню процесуального керівництва, наполегливій позиції прокурора та справедливому розгляду справи судом, обвинуваченого вироком суду засуджено до покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5 років 6 місяців.

Прокурор Бердянської місцевої прокуратури,
юрист 1 класу
Тарас Мирославович Матвіїшин




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок