Фестиваль «З країни в Україну» в Бердянську. Хедлайнери – Олена Луценко та Кіра Мазур

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
09.08.2019 · 16:45 · переглядів - 1218

108 волонтерів, понад 10 локацій, вечірній концерт української музики – мандрівний культурно-просвітницький фестиваль «З країни в Україну» стартував в Бердянську.

Фестиваль «З країни в Україну» в Бердянську. Хедлайнери – Олена Луценко та Кіра Мазур

З 14:00 на Приморській площі розпочали роботи різноманітні локації – «містечко майстрів», «відкрита бібліотека», «сучасна Україна», «містечко громадських ініціатив», інтелектуальні ігри та багато іншого підготували організатори для відвідувачів цьогорічного фестивалю в Бердянську.

Мандрівний фест «З країни в Україну» відвідає 18 українських міст та містечок в цьому році. Бердянськ став 4-м містом, куди завітали волонтери.

Фестиваль є інструментом, який допомагає ставити правильні запитання. – розповідає ідейний натхненник фестивалю Денис Блощинський. – Соціальна ідентичність, національна та громадянська ідентичність – це те, про що ми говоримо. Ми долучаємо владу, бізнес і громаду до проведення наших акцій. Формуємо локальні команди. Ми розповідаємо, яка крута у нас країна.

Фестиваль умовно поділяється на дві частини – денну і вечірню. Вдень працюють різноманітні локації, ввечері – концерт української музики. Хедлайнери – переможець «Голосу крани» Олена Луценко та українська співачка і композитор Кіра Мазур.

Мені дуже приємно брати участь в цьому фестивалі, адже я патріот України і хочу пропагувати українську культуру і українську пісню, - відзначила Олена Луценко.

Ввечері Кіра Мазур презентує свій альбом бердянцям. Артист переконана – буде драйвово.

Керівник локальної команди в Бердянську Наталя Кулик подякувала організаторам фестивалю за організацію культурно-просвітницької акції в нашому місті. За її словами, під час підготовки до заходу, вдалось напрацювати купу ідей, які будуть реалізовувати в місті власними силами представники локальної команди. Крім того, в рамках культурного обміну бердянці зібрали книги для мешканців міста Щастя Луганської області. Акція триватиме і далі.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 29 березень, п'ятниця 2024
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок