Чим пахне Бердянськ?

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
12.08.2019 · 13:24 · переглядів - 3250

Курортне місто Бердянськ впродовж року готується до початку літа і прийому відпочивальників. З міського бюджету виділяють мільйони гривень на створення позитивного іміджу міста в очах українців. Чим же зустрічає курортне містечко відпочивальників?

Чим пахне Бердянськ?

Перше враження від міста починає формуватись при в’їзді в населений пункт – легкий вітерець доносить аромати сміттєзвалища до нюхових рецепторів відпочивальників. Проблема зі сміттєзвалищем не унікальна для Бердянська – і в інших містах України полігони твердих побутових відходів належним чином не оформлені, а утилізація сміття відбувається з порушеннями існуючих норм. Бердянський полігон ТПВ є комунальною власністю і передається в користування суб’єктам господарювання. Гостра екологічна проблема міста не вирішується роками.

Разом з туристами, які щойно приїхали до Бердянська, рухаємось далі по Мелітопольському шосе. В районі Спорткомплексу на очах гостей нашого містечка виступають сльози, але не від радості, що трасу Запоріжжя-Бердянськ вдалось проїхати без пробитих колес на півметрових вибоїнах, а від їдкого смороду нечистот, які поширюються з обвідного колектору. Проблема з поривом на самоплинному колекторі була вирішена до початку сезону лише частково. Місто так і не отримало 80 мільйонів з державного бюджету на капітальний ремонт. Більше ця тема представниками влади не підіймається, принаймні в публічному просторі. І владу, схоже, мало хвилює, що окрім негативного враження відпочивальників, від цього смороду щоденно страждають мешканці Мелітопольського шосе і 9-ти поверхівок Азмолу.

Спустившись з нагірної частини міста, гостей міста нокаутує запах гнилого зерна, яке осипається з зерновозів на узбіччя доріг і накопичується в зливних каналах. Сотні тисяч гривень міських коштів спрямовуються на розчистку зливостоків, однак цього явно не достатньо або ж ці гроші просто не доходять до призначення, тож проблему зі зливними каналами відчуваємо не лише під час дощу і затоплених вулиць, а й під час спеки, коли сморід від гнилого зерна поширюється Західним проспектом.

Тож, як пахне Бердянськ? Насправді запах нашого міста – це п’янкі аромати моря та степових трав, свіже повітря, яким вільно дихається на повні груди після забруднених і загазованих мегаполісів. Таким є Бердянськ. А сморід сміття, нечистоти та гниль – це істинний запах міської влади та «корпорації», які впевнено руйнують Перлину Азовського моря…




Останні новини Бердянська
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок