Укртрансбезпека: 10% вантажівок, які заходять в місто – з перевантаженням

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
14.08.2019 · 15:57 · переглядів - 1408

В мерії відбулась нарада представників міської влади, правоохоронних органів, зернотрейдерів БФ АМПУ та портових операторів. Основна тема – рух вантажівок по місту


Депутати міської ради Ігор Варванін та Тетяна Смолянінова на початку засідання підкреслили, що мешканці Військового містечка та дальньої частини вул. Європейської вимагають переглянути маршрути руху вантажівок, в інакшому випадку люди готові вдатись до рішучих дій і перекрити вулиці. Перевізники зазначили, що автомобілі рухаються виключно по тим маршрутам, які визначено мерією, тому врегулювати питання має виконавчий комітет.

Начальник управління транспорту та зв’язку Ірина Удовиченко зазначила, що основна проблема полягає в перевантаженні вантажівок, через це і виникають проблеми з руйнуванням доріг і подальшими наслідками. Представник Укртрансбезпеки наголосив, що ваговий контроль транспортних засобів проводиться вибірково при в’їзді в місто. За його даними, цього літа було перевірено 160 вантажівок, 10% з них – з перевантаженням. Безпосередньо на території порту виявлено порушення вагових норм в 11 випадках, - таку інформацію озвучив заступник начальника Бердянської філії АМПУ Віталій Бур’ян.

Директор БЗПТО Валерій Черкаска запропонував реалізувати в Бердянську в середньостроковій перспективі спільний проект з будівництва бетонних автодоріг для руху вантажівок в порт. Реалізувати його можна за спільний кошт Адміністрації морських портів України, міського бюджету та посильного вкладу зернотрейдерів. За його словами керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс в особистій розмові висловлював готовність реалізувати подібну ініціативу, для цього необхідно звернення міської ради Бердянська.

Начальник відділу превенції Бердянського відділку поліції Денис Буц наголосив, що нинішнє засідання принципово нічим не відрізняється від минулих зборів, адже проблема обговорюється одна й та ж сама. Нині діюча схема руху вантажівок затверджена ще в 2013 році, за 9 років міською владою не здійснено жодних кроків для капітального ремонту автодоріг, що могло б зняти і соціальну напругу в суспільстві – на рівних дорогах від транспорту не буде стільки шуму та вібрацій. Алгоритм дій має бути наступним – мерія має звернутись до спеціалізованого інституту, який дасть кваліфікований висновок, які дороги в місті за своїми паспортними характеристиками можуть витримувати навантаження великотоннажного транспорту, після чого визначити перелік першочергових заходів для реконструкції цих вулиць.

В результаті майже двогодинної наради стало зрозуміло, що на сесію міської ради виноситься проект рішення з розробки схеми руху вантажівок. Чиновники в усному порядку рекомендації учасників наради взяли до уваги і пообіцяли проаналізувати можливість реалізації проектів.




Останні новини Бердянська
вчора, 1 травень, середа 2024
30 квітень, вівторок 2024
29 квітень, понеділок 2024
27 квітень, субота 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок