За тиждень двох бердянців обдурили шахраї

По матеріалам пресс-службы полиции
10.09.2019 · 12:44 · переглядів - 3059

Інформаційна довідка про стан криміногенної обстановки на території обслуговування Бердянського ВП ГУНП в Запорізькій області за період з 02.09.2019 по 09.09.2019 року.


За минулий тиждень до чергової служби сектору реагування Бердянського відділу поліції від громадян надійшло 678 повідомлень, 61 з них мали ознаки кримінальних правопорушень і були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань – тобто можна констатувати значне зниження кримінальної активності, а значну частину повідомлень складають звернення стосовно конфліктних ситуацій на сімейному і побутовому підґрунті, у т.ч. на фоні зловживання алкоголем. Складено 158 протоколів за порушення адміністративного законодавства, з них 8 за ст.130 КУпАП - керування автотранспортом у стані алкогольного сп’яніння. Сталося 6 ДТП, 2 з постраждалими. Скоєння тяжких злочинів не допущено.

Незважаючи на постійні попередження, проведення профілактичної роботи у т.ч. через місцеві засоби масової інформації громадяни продовжують попадати на гачок шахраїв.

Так, 46 річний мешканець Бердянського району 09.09.2019 вирішив скористатися можливістю отримання кредиту, об’яву про надання, якого, в буквальному сенсі, вичитав на паркані. Подзвонив по вказаному телефону, де підтвердили готовність надати кредит, але для цього йому самому треба було спочатку перерахувати на їх рахунок 2000 грн. «страховки». Здавалося б, абсурдна вимога, але факт - потерпілий перерахував гроші після чого зв'язок з «кредитною спілкою» перервався.

А жительці Бердянського району 1952 року народження 04.09.2019 подзвонив невідомий і, представившись працівником одного з комерційних банків, повідомив, що її рахунок буде заблокований і всі кошти треба перерахувати на іншу картку, яку, начебто, спеціально відкрили для неї у банківській установі. Заявниця виконала вимогу і втратила понад 9000 грн, так як у банку, куди вона звернулася згодом, повідомили, що вони їй не телефонували, ніякого іншого рахунку, природно, не відкривали.

По даним фактам слідчими Бердянського відділу поліції відкриті кримінальні провадження за ознаками ч.1ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться оперативно-розшукові заходи, у т.ч. із залученням спеціалістів відділу кіберполіції ГУНП в Запорізькій області. Всі транзакції залишають слід і тому, безумовно, прізвища осіб, які були задіяні до цих афер, будуть встановлені. Є позитивний досвід і у поверненні вкрадених коштів. Але, щоб не потрапляти в такі ситуації - всю інформацію, що містить персональні данні, фінансового характеру треба вважати конфіденційною, а всі питання з’ясовувати тільки особисто і безпосередньо у відповідній банківській установі.

Інформацію про злочини, що скоєнні або готуються, місця виготовлення або розповсюдження наркотичних речовин, фальсифікату алкоголю просимо повідомляти на телефони: 3-51-02- чергова служба сектору реагування Бердянського відділу поліції, 4-72-02 – приймальна начальника відділу поліції або 102 ( цілодобово, безкоштовно з усіх видів зв’язку).

Начальник Бердянського відділу поліції
Володимир Вашедський.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок