Верховна Рада встановила штрафи за перевантажені фури

По матеріалам ЛІГА.Бізнес
11.09.2019 · 12:37 · переглядів - 1837

Депутати встановили штрафи за руйнування доріг перевантаженим транспортом

Верховна Рада встановила штрафи за перевантажені фури

Верховна Рада прийняла у цілому законопроект №1047 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю". Документ підтримали 331 народний депутат, повідомляється на сайті парламенту.

Згідно з пояснювальною запискою, метою законопроекту - запобігання передчасному руйнування автомобільних доріг перевантаженим транспортом.

Проектом закону встановлюються штрафи за перевищення габаритно-вагових норм: якщо на 5% -10% - штраф у 500 неоподатковуваних мінімумів (8500 грн); якщо на 10-20% - 1000 неоподатковуваних мінімумів (17000 грн); якщо більш ніж на 20% - 2000 неоподатковуваних мінімумів (34000 грн).

Адміністративну відповідальність за правопорушення несе відповідальна особа - або керівник компанії, за якою зареєстрований автомобіль, або виконуючий повноваження керівника такої компанії.

Крім того, змінами до Кодексу України про адміністративні правопорушення пропонується покласти відповідальність на посадових осіб центрального органу виконавчої влади за невиконання водіями вантажних автомобілів габаритно-вагових норм.

Отримані гроші від штрафів будуть зараховуватися до державного дорожнього фонду України.

Цей законопроект був визначений президентом Володимиром Зеленським як невідкладний.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок