Перша екскурсія для школярів пройшла в Музеї на пляжі

По матеріалам Антикафе
11.09.2019 · 14:10 · переглядів - 917

Біля унікального арт-об'єкту «Музей на пляжі» зібралися учні 10-11 класів школи номер 6. Це унікальна подія, тому що вперше для школярів пройшла екскурсія на цьому арт-об'єкті.

Перша екскурсія для школярів пройшла в Музеї на пляжі

Екскурсовод Вікторія Купчинська з натхненням розповіла учням про життя українських художників, розкрила секрети картин розташувалися на стінах бердянського порту, залишивши слухачів з цікавими фактами про життя і творчість українських художників і з думками про українське мистецтво.

На стінах Музею на пляжі розташувалися копії картин Марії Примаченко, Василя Єрмілова, Соні Делоне, Каземіра Малевича, Василя Кандинського, Олександри Екстер ... Є на стіні навіть картина нашого бердянського художника Андрія Якуніна, яка створена на прохання рибалок, що мешкають в Районі Ліскі. Окремим рядком варто відзначити те, що тут присутні роботи австрійського художника Фрідесрайха Хундертвассера, з якого на цій Стіні все починалося ще три роки тому.

«Захід пройшов більш, ніж успішно, - вважає екскурсовод Вікторія Купчинська, - діти особливо слухали там, де про любов, про почуття, особливу увагу звернули на твір Василя Єрмілова».

Такі незвичайні заходи для школярів проводити важливо і потрібно. Це розширює кругогляд дітей, робить їх світ трішки більшим і різноманітнішим. Наприклад, почувши вартість робіт Василя Кандинського, деякі діти вигукнули, що будуть малювати!

Такі події дуже запам'ятовуються дітям, і навіть якщо зараз школярі робили вигляд, що їм не цікаво, потім, коли стануть постарше, будуть в згадувати з теплотою і вдячністю.

Мурал «Музей на пляжі» створений влітку 2019 року у Бердянську. Ініціатором створення виступив Комітет Мікрорайону Ліскі. Ідейним натхненником і організатором виступила команда антикафе Бердянська «Час Є». Головний художник - Андрій Якунін. Допомагали розмальовувати Волонтери Антикафе і просто волонтери: Катерина Видман, Олександр Щирський, Сергій Дерев'янченко і багато багато інших.
Ідея Музею на пляжі полягає в тому, щоб привернути увагу людей до Українського сучасного мистецтва. Це унікальний проект, завдяки якому місто Бердянськ стане знаменитим.

Текст: Ксенія Клейнос
Фото: Ксенія Клейнос, Антон Горбунов




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок